için kaldı

O ülkeler seçimin sonucunu bekliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam dünyası ve çevre ülkelerin Türkiye'deki seçim sonucunu beklediğini söyledi.

F5HABER F5HABER
O ülkeler seçimin sonucunu bekliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam dünyası ve çevre ülkelerin Türkiye'deki seçim sonucunu beklediğini söyledi.

Bakan Davutoğlu, memleketi Konya'daki bayramlaşma programlarının sonuncusunu Kadınhanı ve Cihanbeyli ilçesinde gerçekleştirdi. Programlara Bakan Davutoğlu ile beraber AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Cihanbeyli Belediyesi Konferans Salonu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki seçimlerin sadece Türkiye'yi ilgilendirmediğine değinerek, "Nasıl 2002'deki Dünya Kupası maçlarında bütün İslam dünyası ve Türk dünyasındaki herkes Türkiye'nin başarısı için sokaklara dökülüyordu. Şimdi de bütün dünyada İslam Dünyası'nda, çevre bölgelerde herkes Türkiye'deki seçimin neticesine bakıyor. Çünkü bu seçimin neticesinin Türkiye'deki vatandaşlar kadar onlar için de önemli olduğunu biliyor. Artık Türkiye'deki seçim Türkiye'nin ötesinde önem taşıyorsa, bu Türkiye'nin gücünün göstergesidir" dedi.

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile diğer adaylar ve AK Parti ile diğer partiler arasındaki farkı açıkladı. Davutoğlu, "Onlar şöyle söylüyorlar etrafta kıyamet kopsa da biz sınırlarımızın içine bakalım. Onlara dönüp de onların işine karışmayalım. Zalim ile mazlum arasında taraf tutmayalım. İşlerine müdahil olmayalım. Halbuki bu milleti büyük yapan Gazze'yi anmaktır. Bu milleti büyük yapan her an yüreğinde Arakan'ın sızısını hissetmektir" şeklinde konuştu.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, "Ülke olarak tarihi günlerden geçmekteyiz. Çünkü ilk defa bu coğrafyada yaşayan bizler, kendi devlet başkanımızı kendimiz seçeceğiz. İnşallah 10 Ağustos'ta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha ilk turda cumhurbaşkanı seçilecektir. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Güzel ilçemiz Cihanbeyli de tıpkı son seçimlerde olduğu gibi yine partimizin yanında yer alacak ve sandıkta partimizin adayına, Sayın Başbakanımız Erdoğan'a en güçlü desteği verecektir" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, salondan çıkarken kendisine ‘Ahmet Dede' diye bağıran Sude adındaki küçük kız ve ailesi ile bayramlaşarak küçük kızı sevdi. Davutoğlu, küçük kıza ve elini öpen çocuklara harçlık verdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER