için kaldı

Gülben Eregen bir anaokulu daha açtı

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 27. anaokulu Konya'nın Akşehir ilçesinde açıldı.

F5HABER F5HABER
Gülben Eregen bir anaokulu daha açtı

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 27. anaokulu Konya'nın Akşehir ilçesinde açıldı.

Hayırsever bir ailenin yaptırdığı ‘Çocuklar Gülsün Diye Necla Adanur Anaokulu'nun açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı sanatçı Gülben Ergen, okulun yapımını üstlenen Necla Adanur, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanına gelen sanatçı Gülben Ergen'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken yapılan anaokuluna geçen Ergen, çocuklarla sohbet edip onlarla fotoğraf çektirdi. Okul bahçesindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu boyunca sanatçı Gülben Ergen'in gözlerini kapaması dikkat çekti. Programda anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli halk oyunları gösterileri ve dans gösterileri sunulurken, Gülben Ergen de bu gösterileri cep telefonu kamerasıyla bol bol kaydetti. Kayıt esnasında telefonu eğri tutan Ergen'in bu hali dikkatlerden kaçmadı. Okulun açılması için bağışta bulunan Akşehirli Necla Adanur, Akşehir'e böyle bir okul kazandırmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, gözyaşlarını tutamadı ve konuşmasını tamamlayamadı. Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen; İkinci defa Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu'nu Konya'da açıyor olmaktan çok mutlu olduklarını ve okulun yapımını üstlenen aileye tüm içtenliğiyle teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Ergen, "Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak ülkenin en uzak ve en ihtiyacı olan köylerine anaokulları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Gülben Ergen konuşmasının ardından tören alanındaki engelli bir gençle yakından ilgilendi. Gülben Ergen'e Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, okul için bağışta bulunan Necla Adanur'a ise Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan tarafından plaket verildi. Törene katılan protokol ve Gülben Ergen'in kurdeleyi kesmesiyle açılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan okul, 100 öğrenciye okul öncesi eğitim imkanı sunacak kapasiteye sahip. Okulun yapımının yanı sıra bahçede yer alan oyun parkının yapımı da aynı hayırsever aile tarafından üstlenildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER