için kaldı

CHP’lileri sandığın üstüne oturmaya çağırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütüne seslenerek, "7 Haziran günü eğer elektrik kesilirse ilk yapacağınız iş seçim sandığının üstüne oturmak olsun" dedi.

F5HABER F5HABER
CHP’lileri sandığın üstüne oturmaya çağırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütüne seslenerek, "7 Haziran günü eğer elektrik kesilirse ilk yapacağınız iş seçim sandığının üstüne oturmak olsun" dedi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Kongre Meydanı'nda partisinin mitingine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partilerle buluştu. Seçim otobüsüyle miting alanına gelen Kılıçdaroğlu'nu, miting alanında Kırklareli'nin yanı sıra Edirne ve Tekirdağ'dan gelen milletvekili adayları ve partililer coşkuyla karşıladı. Partililerinden, 7 Haziran'da sandığa gitme sözü alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendilerine bir de uyarıda bulunarak, "Bütün örgütüme sesleniyorum, eğer elektrik kesilirse ilk yapacağınız iş seçim sandığının üstüne oturmak olsun, elektrikler gelinceye kadar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, vatandaş kendilerine ‘oyumu vereceğim ama oyumu çalacaklar' dediğini hatırlatarak, "Biz onların çalma konusunda ne kadar uzman olduklarını biliyoruz. O konuda kimse onların eline su dökemez. Onu da çok iyi biliyoruz. Ama onlar şunu çok iyi bilsinler. CHP Kuvay-ı Milliye'dir. Bizim genlerimizde Kuvay-ı Milli'ye ruhu vardır" diye konuştu.

"DAVUTOĞLU ERDOĞAN'A, KILIÇDAROĞLU HALKA ÇALIŞIR"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün vali arkadaşlarıma sesleniyorum sanmayın ki bu düzen böyle gidecek. 8 Haziran yeni bir başlangıç olacak" diyerek şunları kaydetti:

"İktidarın oyu düşüyor. Aşamama aşama, gün gün düşüyor. Sahte anketler yayınlıyorlar. Ne yaparsanız yapın halkın iktidarını engelleyemezsin geleceğiz ve iktidarı adam gibi yöneteceğiz. Trakya'nın aydınlık insanları, sizler sürekli ayçiçeği ekersiniz, özelliği de sürekli aydınlığa bakmasıdır. Sürekli aydınlığa bakan bir Trakya var. Valisiyle, kaymakamıyla bütün bürokrasiyle seferber olmuşlar. Toplumu yanlış yönlendiriyorlar. Açıkça söylüyorum Davutoğlu, Erdoğan'a çalışır, Kılıçdaroğlu ise halka çalışır."

"TÜRKİYE'Yİ BİLGİ TOPLUMUNA TAŞIYACAĞIZ"

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'yi kurarken büyük bedeller ödediğini hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bağımsız bir ülke kurmak için gecesini gündüzüne kattı. 1921'de Çocuk Esirgeme kurumunu kurdu. Çünkü, binlerce şehidimizin binlerce çocuğuna bakacak kimse yoktu. ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomiyle taçlandırılmayınca zafer elde edilmez' dedi. 21. Yüzyıldayız. Türkiye'yi bilgi toplumuna taşıyacağız. Türkiye'yi çağdaş uygarlığın yukarısına taşıyacağız" şeklinde konuştu.

"FERHAT'LA ŞİRİN'İ BULUŞTURDUĞUMUZ GİBİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENİ BULUŞTURACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine 13 yıl kredi açtıklarını dile getirerek, "Hangi sorunumuzu çözdüler. Benim bildiğim kendi sorunları çözdüler. Çiftçinin, sanayicinin sorunlarını çözmediler. Çıkmışlar meydanlarda ‘yol yaptık', ‘köprü yaptık' bütün hükümetler bunu yaptı. Sen bana söyle bakalım Keban gibi Atatürk Barajı gibi baraj yaptın mı? 6 milyon 200 bin işsizim var. İşsizliği çözeceksin. 350 bin öğretmen atanmayı bekliyor. 200 bin ek dersliğe ihtiyacımız var. Onlara söz verdim. CHP iktidarında Ferhat'la Şirin'i buluşturduğumuz gibi öğrenci ve öğretmeni buluşturacağız. Eğer siz öğretmeni aç ve açıkta bırakırsanız öğretmenin enerjisinden asla yararlanamazsınız. Şunu asla unutmayın Mustafa Kemal savaş meydanlarından döndüğünde öğretmenlerin toplantısına katıldı. Öğretmenlerin önemini biliyordu. Bu sebeplerle kendisine başöğretmen ünvanı verildi" dedi.

"HİÇ KİMSENİN YOKSULLUĞUNU TEŞHİR ETMEYECEĞİZ, İNSANI ONURUNU KORUYACAĞIZ"

‘17 milyon yoksulumuz var, çözemediler. Benim mesajım şu, ben öyle 13 yıl istemiyorum. Ben sadece 276 milletvekili ve 4 yıl yetki istiyorum' diyerek partilerinden söz isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"4 yılda hiçbir ailenin geliri 720 TL'nin altında olmayacak. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Aile sigortasını getireceğim. Ben Konya'da Samsun'da açlıktan, zatüreden ölen bebekleri unutmadım. Onlar unuttular. Ben sizden birisiyim. Nasıl yaşıyorsanız bende öyle yaşıyorum. 7 çocuklu ailenin üniversiteyi bitiren tek çocuğuyum. Yoksulluğun, açlığın, işsizliğin ne olduğunu onlar bilmezler. Benim kardeşlerimin ne iş yaptığını bilmezsiniz. Ya çay ocağı çalıştırırlar ya ev hanımıdırlar. Ama hiçbir zaman bende bir destek istemediler. 17 milyon yoksulumuz 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. O hanelerdeki kadınlarımıza bankada hesap açtırıp her ay en az 720 TL para yatıracağız. Onu kimseye muhtaç ettirmeyeceğiz. Hiç kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz, insanı onuruyla koruyacağız. Onun için bütün ev kadınlarına sesleniyorum. Siz çocuklarınızın üstüne nasıl titriyorsunuz biliyorum. Bu ülkede hiçbir ailenin çocuğu yatağa aç girmesin diyorsanız sizin derdinizi bilen CHP'ye gelin oy verin."

"11 MİLYON EMEKLİDEN BİR FİRE BİLE İSTEMİYORUM"

Miting alanını dolduran yaklaşık 5 bin partilinin ‘Başbakan Kılıçdaroğlu' tezahüratlarıyla sözleri sık sık kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "17 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Size diyorlar ki ‘eğer CHP iktidar olursa soysal yardımları kesecekler' hiç merak etmeyin kesmeyeceğiz tam aksine en az iki katına çıkaracağız. 11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emekliden bir fire bile istemiyorum. Düşün emekli kardeşim senin hakkını savunan, bizim emekliye vefa borcumuz var diyen kim. Bayramlarda çocuklarından torunlarından kaçma diyen kim? Kılıçdaroğlu ramazan ve kurban bayramında emekliye bir maaş ikramiye verecek buna karşı olan kim?" ifadelerini kaydetti.

"EMEKLİYE HAKKINI BEN TESLİM EDECEĞİM"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Hazineyi biz doldurduk Kılıçdaroğlu dağıtacak' ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de ‘Para yok ki neyi dağıtacak?' sözlerine ‘Kim doğruyu söylüyor' diyerek cevap veren Kılıçdaroğlu, "Ben söyleyeyim Kılıçdaroğlu söylüyor. Çıkaracağımız ilk kanun emekliye 2 maaş ikramiye kanunu olacak. Bağ-Kur emeklisine verilmeyecek diyorlar. Milletvekili emeklileri dışında bütün emekliler 2 maaş ikramiye alacak. ‘Kaynak yok' diyorlar. 11 milyon emekli kardeşime açıkça söylüyorum. Kendilerine, çerez dedikleri makam arabalarına, uçaklara kaynak var, emekliye gelince kaynak yok. Emekli kardeşim sen de şunu söyleyeceksin ‘her şeye kaynak var bize yok, o zaman 7 Haziran'da da size oy yok' diyeceksin. Onlar sanıyor ki emekli parayı alınca emekliler İsviçre bankalarında hesap açtıracaklar. 11 milyon emeklinin 8 milyonu aylık bin liranın altında maaş alıyorlar. Ankara'daki beylere sormak lazım bir kere ay da bin lira ile geçin bakalım. Size hakkınızı teslim etmiyorlar. Onlar toplumdan koptu. Size hakkınızı ben teslim edeceğim" şeklinde konuştu.

"CHP İKTİDARINDA İLK BİR YILDA MAZOTU 1.5 LİRA YAPACAĞIM"

CHP iktidarı döneminde Ergene Nehri'nin 4 yılda temizleyeceklerinin müjdesini veren Kılıçdaroğlu, "Trakya aynı zaman bir tarım bölgesi bereketli toprakları var. Ama önemli bir sorunu var Ergene. 13 yıldır temizleyemediler. Ceplerini doldurmaktan fırsat bulamadılar.ama sözüm söz CHP iktidarında 4 yıl içinde pırıl pırıl olacak biz temizleyeceğiz. Hiçbir partide yok ama biz de doğa hakları genel başkan yardımcısı sorumlusu var. CHP iktidarında ilk bir yılda mazotu 1.5 lira yapacağım. Sözüm söz" ifadelerini kullandı.

"BİZ KUL HAKKI YEMİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, refahı tabana yaymak istediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Herkes kazansın istiyorum. Ben barış istiyorum. Ben işsizlik değil yoksulluk değil. Herkesin karnı doyduğu bir ülke istiyorum. Konya'dan küçük Hollanda 120 milyarlık tarım ihraç ediyor Türkiye ise 12.5 milyar. Neyimiz eksik güneş mi yok su mu yok? Eksikliğimiz dürüst ve namuslu siyaset yok. Sizden topladığım her verginin hesabını size vereceğim. Meclis iç tüzüğünde değişikli yapacağız. Kesin hesap kanunu oluşturacağız. O komisyonun başına muhalefetten birini getireceğiz. Çünkü biz kul hakkı yemiyoruz."

Devlette taşeronu ve banka faiz borçlarının en az yüzde 80'ini sileceklerini yineleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Devlette taşeronu kaldıracağız. Kredi kartı ve tüketici kredi borçlarından tefeci faizinin en yüzde 80'ini sileceğiz. Nasıl olacağını göstereceğiz. İnşallah Allah'ın izni ile iktidar olacağız. Ben onlara devlet nasıl yönetilir diye kurs açacağım" dedi.

‘7 Haziran'da sandığa gidecek misiniz? Söz mü?' diyen Kılıçdaroğlu, partililerinden sandığa giderken bir vatandaşı daha ikna etme sözü aldı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Çanakkale Biga mitingine katılmak üzere Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinden kara yolu ile ayrıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER