Roketin düştüğü okulda eğitim hüzünlü başladı

Kilis'te, Suriye'den atılan roketin isabet ettiği Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ile Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda eğitimin ikinci dönemi hüzünlü başladı.

F5HABER F5HABER
Roketin düştüğü okulda eğitim hüzünlü başladı

Kilis'te, Suriye'den atılan roketin isabet ettiği Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ile Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda eğitimin ikinci dönemi hüzünlü başladı.

18 Ocak tarihinde saat 09.30 sıralarında Suriye'den IŞİD tarafından atılan roketin Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlkokulu bahçesine düşmesi sonucu okulda hizmetli olarak görev yapan Ayşegül Polat (25) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 13 yaşındaki öğrenci Gülten Canpolat kaldırıldığı hastanede 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda bakım ve onarım çalışmasının yapılmasından sonra bugün eğitim yeniden başladı. Bir çok veli çocuklarını okula kendileri getirirken, Gülten Canpolat'ın sınıf arkadaşlarının büyük bölümü okula gelmedi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Eyüp Gökçeimam Ortaokulu'na gelerek öğrencilere karanfil dağıttı. Okul Müdürü Ahmet Polat ve öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Bu esnada Rehberlik Öğretmeni Sema Çiloğlu, gözyaşlarına boğuldu. Sema Çiloğlu,. bir okula füze düşmesini yakıştıramadığını ifade ederek, gözyaşlarına boğuldu. Gülten Canpolat'ın sınıfında oturduğu sıraya karanfil bırakılırken, sınıf arkadaşlarının gözyaşlarına boğulması yürekleri yaktı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili yaptığı konuşmada, "Eylem planları yaptık. Kısa vadede, orta vadede, uzun vadede, özellikle bu iki okul ve bütün okullarda uzman arkadaşlarımızın yapacağı destek eğitimini sürdüreceğiz. Programlarımız hazır, Bakanlığımızın yetişmiş elamanları onlar da geldiler. Bütün aileler gezildi, evlerinde ziyaret edildi. Çok üzgünüz, ama bundan sonra o acı günleri, anları unutturmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Öğrenci velileri ise yaşananlara tepki göstererek, "Çocuklarımızın psikoloji bozuk, 3 okulun arasında Suriyeli okul ve hastanesini istemiyoruz. Bizim çektiğimizi biz biliyoruz. Kimin umurunda, çocuklarımızın, bu yaşanan olay yüreğimizi dağlamıştır" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER