için kaldı

Ukrayna’da ölü sayısı artıyor

Ukrayna'nın Slavyansk kentinde sabah saatlerinde başlayan operasyonda Rus yanlısı 5 isyancı öldü.

F5HABER F5HABER
Ukrayna’da ölü sayısı artıyor

Ukrayna'nın Slavyansk kentinde sabah saatlerinde başlayan operasyonda Rus yanlısı 5 isyancı öldü.

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk şehrinde anti-terörist operasyon düzenleyen Ukrayna ordusu Rus yanlısı göstericilerin elinde tuttuğu birçok geçiş noktası ele geçirdi. İsyancılar ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 5 Rus yanlısı göstericinin hayatını kaybettiği belirtildi. İsyancılar, orduya ait askeri araçların geçişini engellemek için yollarda büyük yığınlarla lastik yaktıkları ve barikat kurdukları açıklandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, "Anti-terörist operasyon sırasında Slavyansk'ın kuzeydoğusunda Rus yanlısı göstericilerin kurduğu 3 geçiş noktası askeri güçlerimiz tarafından yok edildi" diye konuştu. Görgü tanıkları Slavyansk'ın kuzeyindeki bir geçiş noktasında isyancıların güvenlik güçlerini geri püskürttüklerini ve en az üç zırhlı aracın geri çekildiğini bildirdi.

Ukrayna Güvenlik Kuvvetlerinin Slavyansk kentine 10 km uzaklıkta konuşlandığını bildiren görgü tanıkları birliklerine yaklaşan bir gazeteciye keskin nişancılar tarafından ateş açıldığını belirtti.

(İHA)

SONRAKİ HABER