için kaldı

"Biz Kurtuluş Savaşı’nı yapan, yokluktan çok şey çıkaran bir milletiz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Biz Kurtuluş Savaşı'nı yapan, yokluktan çok şey çıkaran bir milletiz" dedi.

F5HABER F5HABER
"Biz Kurtuluş Savaşı’nı yapan, yokluktan çok şey çıkaran bir milletiz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Biz Kurtuluş Savaşı'nı yapan, yokluktan çok şey çıkaran bir milletiz" dedi. 

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu ikinci maçında Beşiktaş, Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Maçın ardından Şenol Güneş karşılaşmayı değerlendirdi.

"DÜNYANIN İNTİHAR ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Deneyimli çalıştırıcı, "Böyle bir dönemde futbol ne kadar konuşulabilir; bilmiyorum ama işimizi yapıp hayata devam ettiğimizi göstermemiz gerek. O manada herkes işine gitmeli ve herkes işini yapmalı. Çünkü sokağa teslim olmak da doğru değil. Bu Türkiye'nin sorunu değil sadece dünyanın sorunu. Acı bir olay yaşadık. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Bir an evvel bir araya gelip toparlanmalıyız. Bu akşam da bütün taraftarların birleştiğini gördük. Bunları her zaman yapmamız gerekiyor. Bunu iyi değerlendirip farklı görüşleri bırakıp ortak noktaya gelmeliyiz. Bunun için adım atmamız gerek. Bu insanlara kıyan insan olamaz. Bunun içinde kim var bilmiyorum. Hangi devletse bunu yaptıran ona karşı tavır almalıyız. Ancak güvenlikle alakalı ise ortam gergin olmazsa onlara da iş düşmeyecek. Anlamıyorum, bu çocuklara bu kötülükleri yapanları da öğretmenler eğitiyor, bunlar nasıl insanlar. Teknolojinin geride olduğu dönemde daha mutluyduk. Teknoloji ilerledikçe, dünyanın intihar ettiğini düşünüyorum. Bugün birçok ülkeye zarar veriyorlar, Brüksel'e Paris'e veya başka bir yere. Bunu yapanların yarın kendine olacağını da düşünmesi lazım" açıklamalarında bulundu.

"BİZ KURTULUŞ SAVAŞI'NI YAPAN, YOKLUKTAN ÇOK ŞEY ÇIKARAN BİR MİLLETİZ"

Şenol Güneş, "Güvenlik her zaman olması gereken şey. Eğitim her şeyin başı. Öğretmenler çok önemli. Eğitimciler iyi eğitilmeli. Birey vatandaş olarak davranış olarak neler yapılması gerekildiği iyi öğretilmesi lazım. Biz de devletimizin yanındayız. O güvenlik de bizden biri, bizim içimizden. Ben futbolcuyken yarı yarıya birlikteydik statlarda. Kadıköy'de oturuyorum, Fenerbahçeliler de var yanımda. Farklı düşünceler olacak ama ortak değerler de olacak. Böyle krizlerde birleşiyoruz. Ancak bunları her zaman yapalım. Hepimiz katkı yapmalıyız. Biz Kurtuluş Savaşı'nı yapan, yokluktan çok şey çıkaran bir milletiz. Bunun arkasında mutlaka birileri var" ifadelerini kullandı.

"ZATEN BEN TRABZON'UN KENDİSİYİM"

Trabzon Akyazı'da yapılan stada isminin verilip verilmeyeceği ile alakalı sorulan soruya Şenol Güneş, "Bana da mesaj atanlar oldu resmi bir şey gelmedi. Bu konuda bir şey düşünmedim. Bir yere düşünülüyorsa o düşünene teşekkür edilir ama beklentim olmadı. İstanbul'da birçok yere ismim verildi. Dolayısıyla Trabzon'da şehirle ilgili taraftar olsun bütün camianın bende emeği var. Eğer benim ismim veriliyorsa onlar adına verilecektir. Zaten ben Trabzon'un kendisiyim. Şehre katkısı olacaksa saygı duyarım. Hiç olumsuz bakmam. Ben unvanların makamların benim üzerimde bir şey olacağını düşünmem. Ben işimi iyi niyetle yapan biriyim. Bu konu gündeme gelirse rahatsız olan biri varsa ben dışında kalır ona yardımcı olurum" dedi.

"KİMSEYE KAPTIRMAYIZ"

Çevreye karşı dikkatli olmaları gerektiğini savunan Şenol Güneş, "Oyunun oynanması gerekiyor. Günlük yaşama devam edilmesi gerekiyor. Türklerin yaşadığı çok güzel bir ülke var. Bu ülkeyi biz kurduk, kimseye kaptırmayız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

SONRAKİ HABER