için kaldı

Ukrayna'da 20 ayrılıkçı öldürüldü

Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte çıkan çatışmalarda 20 civarında ayrılıkçının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

F5HABER F5HABER
Ukrayna'da 20 ayrılıkçı öldürüldü

KİEV (AA) – Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte çıkan çatışmalarda 20 civarında ayrılıkçının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların dün gece düzenledikleri saldırılara Ukrayna ordusunun verdiği karşılık sonucunda 20 civarında ayrılıkçının yaşamını yitirdiği, ayrılıkçılara ait aralarında havan ve çok namlulu silahların da bulunduğu birkaç ağır silahın imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, taraflar arasında ateşkes sürecinin devam etmesine rağmen, ayrılıkçıların, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bulunduğu noktalara saldırılarda bulunduğu kaydedilirken, ayrılıkçıların saldırı düzenlediği yerler arasında Luhansk'taki Nijteploe, Sçastye, Stansiçno-Luhansk ile Donetsk iline bağlı Trudovskoe, Granitnoe, Krasnogorlovka, Slavnoe, Noviy Svet, Novoselevka, Nijnyaya Krinka, Avdeyevka, Novomihaylovka ve Donetsk havaalanının bulunduğu vurgulandı.

Öte yandan, Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi yetkilisi Vladimir Polovoy, yaptığı açıklamada, son 24 saatteki çatışmalarda Ukraynalı bir askerin yaşamını yitirdiğini, 7 askerin ise yaralandığını kaydetti. Polovoy, ayrılıkçıların ellerinden kurtarılan bölgelerde, son 24 saatte 187 mayın ve patlayıcı aletin tespit ederek imha edildiğini dile getirdi.

Polovoy ayrıca, dün gece taraflar arasında Minsk'te imzalanan memorandum gereği, her iki tarafın da bugün çatışma bölgesinden 15 kilometre geri çekilerek güvenlik bölgesi oluşturması gerektiğini kaydetti.

Vladimir Polevoy, Rusya tarafından gönderilen ve bugün Donetsk kentine ulaşan insan yardım konvoyunda nelerin yer aldığına ilişkin Ukrayna tarafının bilgisinin olmadığını kaydederek, Rusya'ya ait söz konusu insani yardımların geçtiği İzvarino sınır kapısının Ukrayna'nın kontrolünde olmadığını belirtti.

Polevoy, "Rusya uluslararası hukuk ve normları ihlal ederek, kendi başına insani yardım malzemelerinin içeriğini belirliyor. Bu konuda Ukrayna tarafına ise hiçbir bilgi verilmiyor” ifadesini kullandı.

Taraflar arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen, doğuda silahlı çatışmalar devam ederken, taraflar ateşkes ihlallerine ilişkin birbirlerini suçluyor.

SONRAKİ HABER