İlovaysk'ın kontrolünü ele geçirdi

Ukrayna ordusu, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki İlovaysk'ın kontrolünü ele geçirdi, operasyonlarda 9 asker hayatını kaybetti.

F5HABER F5HABER
İlovaysk'ın kontrolünü ele geçirdi

KİEV (AA) -  Ukrayna ordusu, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki İlovaysk'ın kontrolünü ele geçirdi, operasyonlarda 9 asker hayatını kaybetti. 

Ukrayna terörle mücadele operasyonu karargahından yapılan açıklamada, ordunun Donetsk bölgesinde İlovaysk kentinin kontrolünü ele geçirildiği, ayrılıkçıların kenti terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Açıklamada, kentin kenar bölgelerinde çatışmaların sürdüğü, ayrılıkçıların ordu birliklerini tank ve toplardan ateşe tuttuğu belirtildi. 

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko da çatışmalarda 9 askerin yaşamını yitirdiğini, 22'sinin da yaralandığını açıkladı. 

-Donetsk'de 34 sivil öldü

Donetsk Eyalet Yönetimi Sağlık Departmanı'nın açıklamasında ise son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 34 sivilin öldüğü, 29'unun yaralandığı bilgisi yer aldı.

Açıklamada, 13 Mart'tan bu güne kadar Donetsk eyaletinde 951 kişinin yaşamını yitirdiği, bin 748 kişinin de yaralandığı aktarıldı. 

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusundaki ayrılıkçı hareketi bastırmak için aylardır operasyonlar düzenliyor. Çatışmalar, Donetsk ve Lugansk civarında yoğunlaşıyor.

SONRAKİ HABER