Donetsk Valisi, halktan kenti terk etmelerini istedi

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükumet güçleri arasında çatışmaların devam ettiği Donetsk'te Vali Sergey Taruta, vatandaşlardan kenti terk etmelerini istedi.

F5HABER F5HABER
Donetsk Valisi, halktan kenti terk etmelerini istedi

KİEV (AA) – Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükumet güçleri arasında çatışmaların devam ettiği Donetsk'te Vali Sergey Taruta, vatandaşlardan kenti terk etmelerini istedi.

Taruta, Donetsk Valiliği resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Donetsk'in panik içinde olduğunu belirterek, Ukrayna ordusunun kente saldırdığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını ifade etti. 

Vali Taruta, kenti "barbarlar ve teröristlerin" işgal ettiğini, bölgede kaosun olduğunu kaydederek, umdukları desteği bulamayan teröristlerin kenti rehin aldığını ve yerleşim bölgelerine saldırarak yok ettiğini dile getirdi. Donetsk halkına hitap eden Taruta, “Çok iyi biliyorum, Ukrayna ordusu kendi halkına karşı saldırmadı, saldırmıyor ve saldırmaz da. Çok iyi biliyorum, hiçbir Ukraynalı asker, silahsız bir vatandaşa ateş açmaz. Çok iyi biliyorum, Ukrayna askeri Donetsk'e ateş açmadı” ifadesini kullandı.

Donetsk halkını cesaretli olmaya çağıran Taruta, sadece resmi kaynaklarından yapılan açıklamalara itibar edilmesini istedi. Taruta, “Eğer imkanınız varsa, kenti terk etmekten korkmayın. Devlet, sığınacak yer isteyen her vatandaşa destek vermeyi garanti ediyor. Bu dehşetin en kısa zamanda son bulacağına inanmanızı istiyorum. Biz direneceğiz, kendi topraklarımızı savunacağız ve kazanacağız” ifadesini kullandı.

 

SONRAKİ HABER