7 Ukrayna askeri öldürüldü

Rusya yanlısı ayrılıkçıların Donetsk Havaalanı'na düzenlediği saldırıda 7 asker öldü

F5HABER F5HABER
7 Ukrayna askeri öldürüldü

KİEV (AA) – Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların Donetsk Havaalanı'na düzenlediği saldırıda 7 Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Devlet başkanı danışmanı ve "Feniks'in Kanatları" Gönüllüler Grubu Koordinatörü Yuriy Bryukov, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada saldırıda 9 askerin de yaralandığını belirtti.

Bryukov, ayrılıkçıların saldırıda kullandığı tankın ateşe verildiğini, yaralı askerlerin ise güvenli yere tahliye edildiğini kaydetti.

Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada da ayrılıkçıların dün gece Donetsk Havaalanı'na silahlı saldırı düzenlediği, saldırıların Ukrayna askerlerince püskürtüldüğü ve havaalanının Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kontrolünde olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrılıkçıların, dün gece ayrıca Debaltsevo ve Trudovskaya kasabalarına da saldırı düzenlediği ifade edildi.

Donetsk Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise dün geceki silahlı saldırılarda 3 sivilin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Taraflar arasında ilan edilen ateşkese rağmen ayrılıkçılar, hükümet güçlerinin kontrolündeki Donetsk Havaalanı'nı almak için sık sık saldırı düzenliyor.

SONRAKİ HABER