'Rusya sınırımıza rekor sayıda asker yığdı'

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın ülke sınırlarında her zamankinden daha fazla asker yığdığını söyledi.

F5HABER F5HABER
'Rusya sınırımıza rekor sayıda asker yığdı'

KİEV (AA) – Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın ülke sınırlarında her zamankinden daha fazla asker yığdığını söyledi.

Petro Poroşenko, ulusal bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Ukrayna sınırları yakınında rekor miktarda Rusya Silahlı Kuvvetleri mensubu yığıldığına ilişkin istihbarat edindik. Bu bilgiler, sadece kendi istihbarat bilgilerimiz değil, NATO, ABD ve Avrupa Birliği kaynakları tarafından da tasdik edilen bilgilerdir" ifadesini kullandı.

Poroşenko, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin askeri hazırlığını belirgin ölçüde arttırdığını, askerlerin eğitimden geçtiğini ve moralinin üst düzeyde olduğunu belirterek, "Günümüzde terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü doğuda silahlı kuvvetler mensubu 64 bin askerimiz görev yapıyor. Ayrıca Milli Muhafız Ordusu, Güvenlik Servisi ve sınır koruma birlikleri de var. Bir de bölgede çok sayıda askeri aracımız da hazır bulunuyor" dedi.

Böyle bir askeri gücün, saldırıyı püskürtmeye ve ülkesini korumaya kadir olduğunu kaydeden Poroşenko, ülkesinin egemen bir ülke olduğunu ve hiçbir gücün kendilerine dikte etmeye hakkının bulunmadığını dile getirdi.

-Rusya'da kışla binası çöktü

Bu arada Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Omsk şehrinde, kışla binasının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 23 asker öldü.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece içinde 337 askerin bulunduğu binanın kısmen çöktüğü belirtildi.

Olayda 23 askerin hayatını kaybettiği, 19'unun da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Çöken binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SONRAKİ HABER