için kaldı

9. kez cezaevine girdi

Eski Halkın Emek Partisi (HEP) Milletvekilli Mahmut Alınak, hakkında açılan davada 14 ay, 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Alınak, 9. kez cezaevine girdi.

F5HABER F5HABER
9. kez cezaevine girdi

Eski Halkın Emek Partisi (HEP) Milletvekilli Mahmut Alınak, hakkında açılan davada 14 ay, 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Alınak, 9. kez cezaevine girdi.

Eski Milletvekili Mahmut Alınak, oğlu Bişar Abdi Alınak ile birlikte Kars Adliye Binası'na gelerek teslim oldu. Alınak, bir süre Adliye Binası'nda kaldıktan sonra dışarı çıkarak gazetecilere açıklama yaptı. Alınak, "Bugün nöbeti devralıyorum. Bu benim son hapishane girişim olmayacak. Bunu biliyorum. Muhalif tavrım sürdüğü sürece, bu bileklerin daha çok kelepçe görecek" dedi.

9. kez cezaevine girecek olan Eski HEP Milletvekili Mahmut Alınak, "2008 senesinin Nisan ayının ortalarıydı. Bir teyze geldi. O zaman avukatlık yapıyordum. Oğlunun polise mukavemetten dolayı gözaltına alındığını söyledi. Geldim adliyede, adliyenin birinci katında kanlar içinde, yara bere içinde, yüzü gözü yara bere içinde bir insan bankta yığılı bir şekilde oturuyordu. Digorlu olduğunu söyledi. Ne bu halin diye sorduğumda, polisleri işaret ederek, ‘beni dövdüler' dedi. Dehşete kapıldım. Korkunçtu, korkunç bir manzaraydı. O anda susamazdım. Sussam sokağa çıkamazdım. Utanırdım kendimden, ‘Ya bu canavarlık' dedim. ‘Bu hayvanca bir uygulama' dedim. O sıra polisler özel yetkili savcıyla görüşmüş ve tutanak tutmuşlar. Benim tutanaktan haberim yok. Sonradan haberim oldu. Tutanağı alan savcının hakkında soruşturma başlatan savcı, polisler hakkında soruşturma açacakken işkenceden dolayı, bunu yapmayıp benim hakkımda polislere hakaretten dolayı dava açtı. Ve mahkeme bana 14 ay 17 gün hapis cezası verdi" diye konuştu.

Alınak daha sonra şunları söyledi:

"Polis tutanağından başka hiçbir delil yok. Hani denir ya, ‘kadı hem şikayetçi olursa, vay halinize.' Polis tutanağı hiçbir delille doğrulanmadı. İki polis şikayetçi, mahkeme bunu esas alarak ceza verdi. Bunun nedenini biliyorum. Ben bu sömürü düzenine hizmet eden birisi olsaydım o tutanak tutulmazdı ve ben de ceza almazdım."

Basın açıklamasının ardından gazetecilere el sallayan eski HEP Milletvekili Mahmut Alınak, tekrar adliye binasına girdi. Alınak, 9. kez hapis yatacak.

SHP listelerinden girdiği 1987 seçimlerinde Kars'tan, 1991'de HEP-SHP ittifakıyla girdiği seçimde ise Şırnak'tan milletvekili seçilen ve uzun yıllar DTP Kars il Başkanlığını yürüten, Kürt siyasetçi ve hukukçu Mahmut Alınak, önümüzdeki günlerde 9. kez cezaevine girecek. Mahmut Alınak, son olarak 2011 yılının Aralık ayında KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmış, ardından 18 Temmuz 2012'de tahliye edilmişti.

(İHA)

SONRAKİ HABER