için kaldı

27 yıl sonra yeniden bir aradalar

Kars'ın Göle ilçesinde 27 yıl önce aynı taburda askerlik yapan 40 arkadaş, Bursa'da bir araya geldi.

F5HABER F5HABER
27 yıl sonra yeniden bir aradalar

Kars'ın Göle ilçesinde 27 yıl önce aynı taburda askerlik yapan 40 arkadaş, Bursa'da bir araya geldi.

Kars Göle İstihkam Taburu ve Karargah Bölüğünde 1988 yılında görev yapan 1968'e 1,2,3,4 ve 1969'a 1,2 tertip askerler, 27 yıl aradan sonra Bursa'da buluştu. Türkiye'nin dört bir köşesinden Bursa'ya askerlik anılarını tazelemek için gelen asker arkadaşları, o günleri bir kez daha yad etti. Her yıl 26 Nisan'da farklı illerde geleneksel olarak bu buluşmayı tertip etmeyi düşünen 40 asker arkadaşı, Bursa'da önce kahvaltı edip, ardından tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

ÖNCE SANALDA, SONRA GERÇEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Facebook'ta buluşmayı organize eden Ankaralı Ali İhsan Eray, sosyal medyada bir asker arkadaşını bulduktan sonra buluşma fikri ortaya çıktığını belirterek, "Facebook'ta bir asker arkadaşımı bulmuştum. Öbürü, diğeri derken, 70 asker arkadaşıma ulaştım ve buluşma fikri ortaya çıktı. Kars Göle İstihdam taburu ve Karargah Bölüğü'nde görev yapan 1968'e 1,2,3,4 ve 1969'a 1,2 tertip asker arkadaşlarımızla Bursa'da buluştuk. Buraya gelen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

BURSA'NIN TARİHİ YERLERİNİ GEZDİLER

Bursalı Bayram Gök ise, Ali İhsan Eray öncülüğünde önce Facebook'ta buluştuklarını, ardından sanaldan çıkarak gerçek hayatta bir ilde buluşma kararı aldıklarını ifade ederek, "Bugün Bursa'da bir yerde kahvaltı yapacağız. Daha sonra Bursa'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdireceğim" ifadelerini kullandı.

Yozgat'tan gelen Abdürrahim Yazar, askerde İstihdam Taburu'nda şoförlük yaptığını dile getirerek, "Facebook'ta 70 kişiyle irtibata geçtik ancak Bursa'da 40 kişi bir araya geldik. Komutanlarımız da buraya geldiler. Çok mutluyuz. Anılarımızı tazeliyoruz. Bu anlar ifade edilecek gibi değil. 27 yıl sonra burada toplanmak çok büyük bir olay. Asker arkadaşlarımızdan çoğunu tanıdık" şeklinde konuştu.

BİRBİRLERİNİ TANIMAKTA ZORLANDILAR

Siirtli Şaban Yavuz ise, 27 yıl aradan sonra Bursa'da buluşmanın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Bu buluşmayı gelenek haline getirmeyi düşünüyoruz. Her yıl farklı ilde buluşmalar yapacağız. Amacımız bundan sonra çocuklarımızın düğünlerinde, hayırlarında bir araya gelmek" dedi.

Ankaralı Hasan Öztürk ise, yıllar sonra asker arkadaşlarını gördüklerini ancak çoğunu tanıyamadıklarını belirterek, "Burada buluştuktan sonra konuştukça tanıştık. Çok güzel yıllarımız geçti. Burada tekrar beraberiz. Bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Çok mutluyuz" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER