Komşu depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var...

İran'ın başkenti Tahran'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

VATAN VATAN
Komşu depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var...

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre,  merkez üssü Tahran eyaletine bağlı Demavend ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki  deprem, yerel saatle 00.48'de 7 kilometre derinlikte kaydedildi.   İran resmi ajansı IRNA'ya açıklama yapan Ulusal Kriz Yönetimi Başkanı  İsmail Neccar, çevredeki kentlerden de hissedilen depremin binalarda hasara yol  açmadığını belirtti.   Deprem anında panikle dışarıya çıkmaya çalışan kişilerin yaralandığına  dikkati çeken Neccar, panikle evinden kaçmaya çalıştığı sırada duvara çarparak  beyin sarsıntısı geçiren 60 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.   Neccar, deprem sırasında yaşadıkları panik nedeniyle 33 kişinin  yaralandığını belirtti.   Acil Durumlar Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi de Tahran'ın batısında  deprem anında kalp krizi geçiren bir kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.   Öte yandan Sismoloji Merkezi Başkanı Ali Muradi, 5,1 büyüklüğündeki  depremin ardından en büyüğü 3,9 şiddetinde 38 artçı sarsıntının gerçekleştiği  bilgisini verdi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER