Uçaktan indirilen 'VAR' hakemleri!

Hürriyet yazarlarından Murat Fevzi Tanırlı, hakem dünyası hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Uçaktan indirilen 'VAR' hakemleri!

Yeni kaybettiğimiz rahmetli Hilmi Ok’un (7 kez) ardından en fazla MHK’ya başkan olan Yusuf Namoğlu’nun (3 kez) açıklamaları doğal olarak gündem oldu. Namoğlu, hem hakemliğimiz hem de VAR’a dair pek çok konuyu Erman Toroğlu ile paylaştı.

ÇIKIŞ SEBEBİNE AYKIRI

VAR’ı biz kurduk ama karışmadık” diyen sayın Namoğlu, bu konuda Türkiye’de bir milat olan Galatasaray-Konya maçından sonra VAR’daki gidişatı kendisi kontrol etmeye başladı. Konuşmaları dinlemekten tutun da tüm kontrolü eline alıp, VAR’ın doğuş sebebine aykırı şekilde şüpheli her pozisyonda VAR’ın karışmasını bizzat kendisi istedi. Hatta havalimanında uçuşa başlamak üzere olan VAR hakemlerini bizzat uçaktan indirip çağırdığı günler oldu. Namoğlu döneminde gözlemci raporunda VAR hakemi değerlendirilmiyordu, çünkü tamamen kendi kontrolündeydi. Tartışmalı maçlar sonrasında her hakem “Yusuf Namoğlu ne diyecek?” merakını taşıyordu. Zekeriya Alp, “Böyle şey mi olur?” diyerek gözlemci raporuna VAR değerlendirmesini ekledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER