Pentagon, Kovid-19'dan hastanelerde tedavi görenleri askere almayacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hastanelerde tedavi edilen kişilerin askere alma sürecinde elenmesi kararı aldı.

VATAN VATAN
Pentagon, Kovid-19'dan hastanelerde tedavi görenleri askere  almayacak

Amerikan basınına sızan genelge taslağında, Kovid-19 testi pozitif  çıkanların kalıcı bir şekilde askere alınmayacağı ifade ediliyordu.   Ancak Pentagon, yeni bir açıklama ile sızdırılan metnin gerçek  olduğunu fakat güncellendiğini bildirdi.   Açıklamada, Kovid-19 tanısı konulmuş ancak hastanede tedavi görmesine  gerek kalmamış kişilerin 28 günlük izolasyon sürecinden sonra askerlik  başvurularının "yeterli" kabul edileceği belirtildi.   Hastanede tedavi gören kişilerin ise "Kovid-19 hastalığının kalıcı  etkilerinin henüz bilinmemesinden dolayı" askere alma sürecinden kalıcı olarak  eleneceği kaydedildi.   Açıklamada, bu durumdaki kişilere de Kuvvet Komutanlıklarının bazı ek  değerlendirme ve tetkiklerle muafiyet sağlayabileceği ifade edildi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER