Hürriyet’in haberi ses getirdi: Adıyamanlı Turan çocuklarına kavuşacak

Salgın nedeniyle Adıyaman’daki evine dönemeyince Ankara’da parkta yaşamaya başlayan elektrikçi Mehmet Kurtar’a Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve Adıyaman milletvekilleri sahip çıktı. Diğer evsizlerle birlikte Ankara’da otele yerleştirilen Mehmet Kurtar bu hafta Adıyaman’daki ailesine kavuşacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hürriyet’in haberi ses getirdi: Adıyamanlı Turan çocuklarına kavuşacak

Salgın günlerini sokaklarda, parklarda geçiren evsizlerin hikâyeleri onlar için umut oldu. Çocuklarına daha iyi bir yaşam sunabilmek için Ankara’ya çalışmaya gelen ve salgın sonrasında geri dönemeyen Adıyamanlı Mehmet Kurtar, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’in devreye girmesiyle bir otele yerleştirildi. Vali Pekmez, “Duyarlı ve insanı önemseyen haberi nedeniyle Hürriyet’e teşekkür ediyoruz. Haberin yayınlanmasıyla hemşehrimiz Mehmet Kurtar’ın hikâyesini öğrenince hemen harekete geçtik. Kendisini parktan alarak otele yerleştirdik. Çarşamba veya perşembe günü de Adıyaman’a getirip ailesine kavuşturacağız. Nerede olursa olsun her hemşerimize sahip çıkarız” dedi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de Hürriyet’e ulaşarak gereken ne ise yapılacağını, hemşerilerini sokakta bırakmayacaklarını söyledi.

ARTIK EVSİZ DEĞİLLER

Evsizler için Ankara Valiliği de devreye girdi. Parklarda, sokaklarda yaşamak zorunda kalanlara Ankara Valiliği tarafından barınacak yer tahsis edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER