Vakıfbank hisse değerlendirmesi

Deniz Yatırım, geçtiğimiz cuma günü 2020 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Vakıfbank için hedef fiyatını 8,24 TL'den 6,04 TL'ye indirdi, tavsiyesini 'al' olarak sürdürdü.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Vakıfbank hisse değerlendirmesi

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme  yapıldı:

"Vakıf Bank 1Ç20 finansallarını Cuma akşamı açıkladı. 1Ç20’de banka  yıllık %164 bir önceki döneme göre ise %34’lük artış ile 1,716 milyon
TL net kar açıkladı. Bankanın bu dönemde özsermaye karlılık oranı ise %20.6 seviyesinde gerçekleşti.

Bankanın açıkladığı net kar 1,607 milyon TL’lik piyasa beklentisi  ve bizim 1,626 milyon TL’lik tahminimizin üzerinde gerçekleşmiştir.

Açıklanan sonuçların hisse fiyatı üzerinde sınırlı bir olumlu etkisi  olabileceğini düşünüyoruz.

Vakıf Bank için AL olan önerimizi koruyoruz ancak hedef fiyatımızı  kar tahminlerimizdeki değişiklik ve iskonto oranımızı yükselttiğimiz  için hedef fiyatımızı 6.04 TL olarak revize ediyoruz (önceki 8.24 TL). 2.62x F/K ve 0.31x F/DD çarpanları sector ortalamasına göre oldukça  caziptir.

Vakıf Bank’ın %93.3 seviyesinde olan toplam karşılık ayırma  oranı ve süregelen pazar payı kazanımının hisse fiyatı için olumlu  olabileceğini düşünüyoruz. Sermaye enjeksiyonunun da bankanın  önümüzdeki dönemdeki büyümesine destek verebileceğini düşünüyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER