Havacılığın yükünü İstanbul merkezli kargo seferleri çekiyor

Ocak-mayıs döneminde İstanbul'un tüm havalimanlarından icra edilen seferlerle 783 bin 146 ton bagaj, kargo ve posta yükü nakledildi. Bu dönemde Türkiye'deki hava yükünün yaklaşık yüzde 85'i İstanbul'daki havalimanlarından icra edilen seferlerle taşındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Havacılığın yükünü İstanbul merkezli kargo seferleri çekiyor

 İstanbul'un tüm havalimanlarından bu yılın ocak-mayıs döneminde icra edilen seferlerle 783 bin 146 ton bagaj, kargo ve posta taşındı.

Dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle şubat ayından itibaren uçak seferlerinin kademeli durdurulması nedeniyle hava yolu şirketleri gözlerini kargo taşımacılığına çevirdi.

Başta milli hava kargo markası Turkish Cargo olmak üzere birçok şirket, gıda, yardım malzemesi, maske, medikal ekipmanlar ve ilaç taşımaları ile global tedarik zincirinin aksamaması adına taşımacılık operasyonlarını Türkiye merkezli olarak, dünyanın dört bir yanına sürdürdü. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen bu süreçte havalimanlarında bekletilen yolcu uçakları da kargo taşımacılığı için kullanıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER