Yangında ölen iki kız kardeş yan yana defnedildi

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Kayaönü Köyü'nde evin önündeki otların tutuşmasıyla çıkan ve 3 evi kül eden yangında, birbirlerine sarılarak ölen 19 yaşındaki Fatma Yağız ile kardeşi 18 yaşındaki Gülsüm Yağız, yan yana toprağa verildi. Unuttukları cep telefonunu alıp, itfaiyeye haber vermek için tekrar eve girdiklerinde yaşamlarını yitiren kız kardeşlerin ilk otoposi raporunda, yanarak can...

F5HABER F5HABER
Yangında ölen iki kız kardeş yan yana defnedildi

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Kayaönü Köyü'nde evin önündeki otların tutuşmasıyla çıkan ve 3 evi kül eden yangında, birbirlerine sarılarak ölen 19 yaşındaki Fatma Yağız ile kardeşi 18 yaşındaki Gülsüm Yağız, yan yana toprağa verildi. Unuttukları cep telefonunu alıp, itfaiyeye haber vermek için tekrar eve girdiklerinde yaşamlarını yitiren kız kardeşlerin ilk otoposi raporunda, yanarak can verdikleri belirlendi.

Ermenek'in Çamlıca Köyü'nde oturan 2006 yılında babaları vefat eden kız kardeşlerden Fatma Yağız, geçen cuma günü ÖSYM tarafından açıklanan sonuçların ardından Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü, kardeşi Gülsüm Yağız da Adıyaman Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığını öğrendi. İki kız kardeş, mutluluklarını paylaşmak için anneleri Zehra ve kardeşleri Barış Yağız ile birlikte Kayaönü Köyü'nde oturan anneanneleri 80 yaşındaki Gümüş Acar ve dayıları Mustafa Acar'ı ziyarete gidip, geceyi burada geçirdi. Gece yarısı aniden uyanan Mustafa Acar, evde yangın çıktığını ve alevlerin hızla evi sardığını fark etti.

Mustafa Acar "Yangın var. Kaçın kurtulun" diye bağırıp, evde bulunan ve yürümekte güçlük çeken annesini, eşi ve 2 çocuğu ile kız kardeşini ve 3 yeğenini dışarı çıkardı. Bu sırada alevler hızla bitişiğindeki iki eve daha sıçradı. Bunun üzerine Mustafa Acar, bağırarak, komşularına da haber verdi. Komşuları da alevleri fark edip evlerini tahliye etti.

UNUTTUKLARI CEP TELEFONUNU ALMAK İÇİN TEKRAR EVE GİRDİLER

Alevler 3 evi hızla sararken, dayılarının uyarısıyla dışarı çıkan Fatma ve Gülsüm Yağız, iddiaya göre itfaiyeye haber vermek amacıyla içeride unuttukları cep telefonlarını almak için eve girdi. Ancak alevlerin yükselmesi üzerine geri çıkamadı. Bu sırada çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Fatma Yağız ve Gülsüm Yağız'ın evde olduğu anlaşıldı. Ancak ailesi ve itfaiye ekipleri göçükler nedeniyle içeri giremedi.

YANARAK CAN VERDİLER

Alevler, itfaiyenin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü. Ardından iki kızın bulunması için çalışma başlatıldı. Enkaz altındaki iki kızın kısmen yanmış cesetleri, sabah saat 09.00 sıralarında birbirlerine sarılı halde bulundu. Kız kardeşlerin cesedi otopsi yapılmak Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İlk otopsi raporunda ise yanarak can verdikleri belirlendi.

Otopsinin ardından ise dün akşam saatlerinde Çamlıca Köyü'ne getirilen iki genç kızın cenazaleri, köy meydanında kılınan namazın ardından mezarlıkta yan yana defnedildi. Cenazeye aile, yakınları ve köy halkı katıldı. Acı dayanamayıp baygınlık geçiren 7 kişiden 2'si çağrılan ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Ali Rıza ETCİ)
SONRAKİ HABER