THY seferlerine başladı

Bakan Elvan, "Dün ateşkesle birlikte THY de seferlerine başladı. Oradaki vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelmesine imkan sağlandı" dedi.

F5HABER F5HABER
THY seferlerine başladı

KARAMAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İsrail'de bekleyen çok sayıda Türk vatandaşı olduğunu belirterek, "Dün ateşkesle birlikte THY de seferlerine başladı. Oradaki Türk vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelmesine imkan sağlandı" dedi.

Dün bir takım ziyaretler için Karaman'a gelen Bakan Elvan, konakladığı Polisevin'den ayrılırken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türk Hava Yollarının (THY), İsrail'e uçuşlara devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine Elvan, "İsrail'de bekleyen çok sayıda vatandaşımız vardı. Dün ateşkesle birlikte THY de seferlerine başladı. Oradaki Türk vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelmesine imkan sağlandı" diye konuştu.

"Tabii sivil havacılıktaki arkadaşlarımız, Uluslararası Sivil Havacılık otoritesinin eğilimlerini, yaklaşımlarını dikkate alıyorlar" diyen Elvan, şöyle devam etti:

"Özellikle İsrail'e uçak seferlerinin yapılıp yapılmaması konusunda, yine büyük havayolu şirketleri de hem uluslararası sivil havacılık otoritelerine, hem de kendi yönetimlerinde değerlendirmelerini yapıp, ona göre uçuş yapılıp yapılmamasına karar veriyorlar. Şu an itibariyle büyük hava yolları diyeceğimiz, yani gelişmiş ülkelerin büyük havayolu şirketleri İsrail'e uçuş gerçekleştiriyor. Tabii ki bu uçuşları gerçekleştirirken, havayolu şirketlerinin de sivil havacılıkla ilgili gereken tedbirleri alması, risk değerlendirmesini de yapması gerekir diye düşünüyorum. Şu an için söyleyeceklerim bunlar."

SONRAKİ HABER