Lütfi Elvan: Avrupa Parlamentosu vesayet altında

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu'na tepki gösterdi. Elvan, "Avrupa Parlamentosu vesayet altındadır. Bunu böyle bilin. Vesayet altında bir Avrupa var şu anda. Suriye'de, Somali'de yapılanları görmeyen, Afganistan'da, Arakan'da, Filistin'de yapılanları görmeyen ve bu...

F5HABER F5HABER
Lütfi Elvan: Avrupa Parlamentosu vesayet altında

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu'na tepki gösterdi. Elvan, "Avrupa Parlamentosu vesayet altındadır. Bunu böyle bilin. Vesayet altında bir Avrupa var şu anda. Suriye'de, Somali'de yapılanları görmeyen, Afganistan'da, Arakan'da, Filistin'de yapılanları görmeyen ve bu yapılanlara göz yuman Avrupa, Ermeni soykırımından bahsediyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, halen milletvekilliğini yaptığı memleketi Karaman'a gelerek Ak Parti milletvekili aday tanıtım törenine katıldı. Otağ Tesisleri'nde yapılan törene katılan Elvan, davul ve zurna eşliğinde karşılandı.

Törende konuşan Elvan, Ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosuna tepki gösterdi. Avrupa Parlamentosu'nun vesayet altında olduğunu öne süren Elvan, şunları söyledi:

"Dün Avrupa Parlamentosu bir karar aldı. Ermenilere soykırım yapıldığına dair bir karar aldı. Biz Türkiye'de vesayeti ortadan kaldırmaya çalışırken, ama Avrupa Parlamentosu vesayet altındadır. Bunu böyle bilin. Vesayet altında bir Avrupa var şu anda. Suriye'de, Somali'de yapılanları görmeyen, Afganistan'da, Arakan'da, Filistin'de yapılanları görmeyen ve bu yapılanlara göz yuman Avrupa Ermeni Soykırımından bahsediyor. Ne oluyor size. Hani demokrasiniz, hani insan haklarınız, hani temel hak ve hürriyetleriniz. Biz tarihi gerçeklerden yanayız. Biz şunu yapıyoruz. Kayıtlarımızı açıyoruz. Bütün Avrupa, tüm dünya gelin bilim adamları oturup çalışın. Ne olduysa, o dönemi aydınlığa çıkarsınlar. Ama ona bile karşı çıktılar. İşte bazı gelişmiş ülkeler ve bazı güçler bizim gelişmemizden ve bizim büyümemizden rahatsızlar."

(DHA - Serdar ÖZGÜR)
SONRAKİ HABER