için kaldı

AK Parti ve MHP yarın ortak açıklama yapacak

Başbakan Binali Yıldırım, bugün gelmesi beklenen Anayasa değişiklik teklifinin yarın Meclis'e geleceğini açıkladı. AK Parti ile MHP, değişiklikle ilgili yarın ortak açıklama yapacak.

F5HABER F5HABER
AK Parti ve MHP yarın ortak açıklama yapacak

Yeni anayasa taslak metni üzerinde sağlanan mutabakat sonrası metnin bugün Meclise gelmesi bekleniyordu ancak Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, teklifin Meclise yarın geleceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım, "Yeni anayasa çalışmalarımızı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber, sınırlı bir değişikliği öngören bir teklifi hazırladık. AK Parti grubu olarak yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

"BU TEKLİFLE TÜRKİYE'DE KOALİSYONLAR DÖNEMİ SONA ERECEK"

Bu teklifle birlikte cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye'de koalisyonlar dönemini sona erdirecek, güçlü Meclis, güçlü icraat şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız." dedi.

AK PARTİ İLE MHP ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPACAK

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın da yarın kameraların karşısına geçerek, anayasa değişikliği taslak metnine ilişkin basın toplantısı yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER