Karaman'da sağanak yağmur hayatı felç etti. Piknikte mahsur kalanları AFAD ekipleri kurtardı

KARAMAN'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur özellikle köylerde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Zengen Barajı mevkiinde sel suları nedeniyle yollar bozulduğu için mahsur kalan 12'si çocuk 45 kişi, AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Çimen Köyü'nde ise tarım işçilerinin kaldığı çadırlar sular altında kaldı. Aşırı yağış nedeniyle köylerdeki...

F5HABER F5HABER
Karaman'da sağanak yağmur hayatı felç etti. Piknikte mahsur kalanları AFAD ekipleri kurtardı

KARAMAN'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur özellikle köylerde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Zengen Barajı mevkiinde sel suları nedeniyle yollar bozulduğu için mahsur kalan 12'si çocuk 45 kişi, AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Çimen Köyü'nde ise tarım işçilerinin kaldığı çadırlar sular altında kaldı. Aşırı yağış nedeniyle köylerdeki bazı ev ve ahırların da zarar gördüğü bildirildi.

TARIM İŞÇİLERİNİN ÇADIRLARI SULAR ALTINDA KALDI

Karaman'da sağanak yağış akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Özellikle köyleri etkisi altına alan sağanak yağmur bazı bölgelerde sele dönüşürken köy yolları ulaşıma kapandı. Karaman Valiliği tarafından da kriz masası oluşturuldu. Merkeze bağlı Çimen Köyü'nde tarım işçilerinin kaldığı çadırlar sular altında kaldı. Çadırları terk eden tarım işçileri araçlarına sığındı. Çimen Köyü Muhtarı Hüseyin Topal, tarım işçileri için gıda ve çadır talebinde bulunduklarını söyledi.

PİKNİKÇİLER MAHSUR KALDI

Aşırı yağmur ve sel suları ile birlikte yollar bozulunca piknik yapmak ve balık tutmak için gittikleri Karaman merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Zengen Barajı mevkiinde mahsur kalan 12'si çocuk 45 kişi de AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Mahsur kalanların yakınlarının da katıldığı kurtarma çalışmalarında sel suları nedeniyle balçıkla kapanan bozulan yolların açılması için iş makineleri kullanıldı. Yollar kapalı olduğu için araçlarını piknik alanında bırakan ve yaklaşık 4 kilometre yürüdükten sonra AFAD ekipleriyle buluşan piknikçiler, traktörlerle yolun açık olduğu bölüme getirildikten sonra minibüslerle evlerine götürüldü. Piknik alanında mahsur kalanların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

EVLER VE AHIRLAR ZARAR GÖRDÜ

Diğer taraftan sağanak yağmur Karaman'ın Ayrancı İlçesi'ne bağlı köylerde de etkili oldu. Kayaönü köyünde tek katlı kerpiç bir evin kısmen göçtüğü ve altında kalan bir kişinin de yaralı olarak kurtarılarak Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Ayrıca ilçeye bağlı Başharman ve Paşabağı köylerinde de yine aşırı yağış ve oluşan sel nedeniyle bazı ahırların zarar gördüğü ve mahsur kalan büyük ve küçükbaş hayvanların da vatandaşlar tarafından çıkarıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Muammer ŞEN)
SONRAKİ HABER