için kaldı

Karaman Belediyesi'ne köpek itlafı suçlaması

KARAMAN'da belediyeye ait çöplük alanın yakınında boş arazide aralarında çürümüş köpek leşlerinin bulunması tepkiye neden oldu. Bazı leşlerin Karaman Belediyesi'ne ait mama poşetlerinin içinde bulunması dikkat çekti. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konu hakkında inceleme başlattıklarını, eğer köpeklerin belediye görevlileri tarafından itlaf edilip atıldığı tespit edilirse, haklarında...

F5HABER F5HABER
Karaman Belediyesi'ne köpek itlafı suçlaması

KARAMAN'da belediyeye ait çöplük alanın yakınında boş arazide aralarında çürümüş köpek leşlerinin bulunması tepkiye neden oldu. Bazı leşlerin Karaman Belediyesi'ne ait mama poşetlerinin içinde bulunması dikkat çekti. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konu hakkında inceleme başlattıklarını, eğer köpeklerin belediye görevlileri tarafından itlaf edilip atıldığı tespit edilirse, haklarında gerekli işlemin yapılacağını belirtti.

Karaman'da bir mali müşavirlik firmasında çalışan 30 yaşındaki muhasebeci Peri Görmüş, Urgan Mahallesi'ndeki belediyeye ait çöplük alanı yolu üzerindeki boş arazide çok sayıda köpek leşinin olduğunu öğrendi. Karaman Belediyesi'ne yaptığı şikayet üzerine belediye hayvan barınağında görevli veteriner Akif Kirişçi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir uzmanla birlikte alana gidip incelemelerde bulundu. Görmüş, heyetle yaptığı incelemeden sonrada duruma gazetecilere bildirdi.

Görmüş, aralarında iskeleti dahi çıkmış ve çürümüş olan yüzlerce köpeğin leşini habercilere gösterdi. Bu sırada bir canlı köpeğin bulunduğunu fark etti. Bunun üzerine Karaman Belediyesi'ni arayıp, köpeğin barınağa alınmasını istedi.

Görmüş, ekibin gelmesini beklerken bölgede yaptığı incelemede, bazı köpeklerin cesetlerinin Karaman Belediyesi'ne ait mama poşetlerinin içinde olduğunu fark etti. Bölgeye gelen belediye görevlileri, canlı köpeği alıp tedavi edilmek üzere barına götürdü.

"BELEDİYENİN ZEHİRLEDİĞİNİ SÖYLÜYORLARDI"

Peri Görmüş, "Burada yüzlerce köpek ölüsü var. Belediyenin zehirlediğini söylüyorlardı, ama ben belediye yapmaz diye düşündüm. Ama ben kendi ellerimle köpek cesetlerini, belediyeye ait mama torbalarından boşalttım. Bu torbaların üzerine 'Karaman Belediyesi'nin malıdır. Yetişkin köpek mamasıdır' yazıyor. Bu ayıpla bir daha karşılaşmak istemiyorum. Bu bir vahşet" dedi.

BELEDİYE VETERİNERİ: DÜN TORBALAR YOKTU

Kısa bir süre sonra da belediye barınağında görevli veteriner Akif Kirişçi, bölgeye geldi. Peri Görmüş, Kirişçi'ye, köpek ölülerinin bulunduğu Karaman Belediyesi'ne ait mama poşetlerini gösterip tepki gösterdi.

Kirişçi de, dün Peri Görmüş ile yaptıkları incelemede belediyeye ait mama torbalarına rastlamadıklarını öne sürdü. Görmüş de dün yüzeysel bir inceleme yaptıklarını söyledi.

Kirişçi, "Burası boş bir arazi. Yüzlerce köpek ölüsü var. Bu bir vahşet. Ama kimin yaptığı belli değil. Belediyeye ait torba nereden geldi belli değil. Kanıtlama şansı yok. Her hangi birini suçlama şansı yok. Bana bir tane Karaman Belediyesi'ne ait poşeti gösteriyorlar. Buna bir şey diyemem. Dün gezdiğimizde bunlar yoktu" dedi.

VETERİNERDEN BASINA MENSUBUNA 'HABER YAPMA' UYARISI

Basın mensubuna haber yapılmaması konusunda uyarıda bulunan veteriner Kirişçi, "Şansını zorlama delikanlı. Haber yapmak zorunda değilsin. Her hıyarım diyene tuz yetiştirilmez. Dün burada program yapılmış, tutanak tutulmuş dersin. Bana (Peri Görmüşten bahsedip) tutmuş bir tane yem poşeti gösteriyor. Burada benim alakası yok. yem poşeti alınır buraya atılır" dedi.

Kirişçi ve Görmüş arasında tartışma çıktı. Tartışmada sinirlerine hakim olamayan veteriner Kirişçi, Görmüş ile basın mensubuna hakaretlerde bulundu. Daha sonra iki grup da alandan ayrıldı.

BELEDİYE İNCELEME BAŞLATTI

Yaşanan olayın ardından Karaman Belediyesi konu hakkında inceleme başlattı. Sokak hayvanlarına değer verdiğini belirten Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Biz Karaman Belediyesi olarak şehrimizin içindeki sokak hayvanlarına değer veriyoruz. İyi bir barınak yaptık. Veteriner ve sağlık ekibimiz orada görev yapıyor. Bizimde bakış acımız şu; hayvanları alacağız, sağlık kontrolünden geçirip, kısırlaştırıp, kulak küpelerini takıp doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Bazı hayvanları da barınaklarda, bakımlarını yapıyoruz. Çöplük alanın yakınındaki öldürülüp atılmış köpeklerin, belediye tarafından öldürülüp atıldığı olayı şu an için bir iddiadır. Çünkü orası çöplük alana yakın bir bölge. Başka birileri de atmış olabilir. Tabi bu konuyu aydınlatmak için belediye başkan yardımcım ile teftiş kurulunu görevlendirdim. Her türlü incelemeyi yapacaklar. Gerekirse dışarıdan da destek alıp, olayı aydınlatacağız. Eğer belediye görevlilerimiz tarafından da yapılmışsa, haklarında gerekli işlemleri yapacağız ve bunu da kamuoyuna duyuracağız" dedi.

Veteriner Akif Kirişçi'nin Peri Görmüş ile basın mensuplarına hakaret etmesiyle ilgilide "Bizler bu şehirde yaşayan insanlara hizmet eden insanlarız. Bizler bu bakış acısında olurken, bizim mesai arkadaşlarımızın, her hangi bir olaya tepki gösteren bir vatandaşımıza tasvip etmediğimiz şekilde davranması yanlış. O konuda da gerekli işlemler yapılacak" diye konuştu.

(DHA - Muammer ŞEN)
SONRAKİ HABER