için kaldı

Kamyonla darbe girişimine direnen Şerife Boz: Çok karanlık bir geceydi

DARBE girişimi gecesi İstanbul'da, eşinin kamyonuyla Boğaz köprüsüne giden Şerife Boz, "15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir" dedi.

F5HABER F5HABER
Kamyonla darbe girişimine direnen Şerife Boz: Çok karanlık bir geceydi

DARBE girişimi gecesi İstanbul'da, eşinin kamyonuyla Boğaz köprüsüne giden Şerife Boz, "15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Karaman'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda, darbe girişimiyle ilgili 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı konferans düzenlendi. Konferansta darbe girişimi sırasında eşinin kamyonuyla Boğaz Köprüsü'ne vatandaşları taşıyan Şerife Boz ile darbeye direnirken Ankara'da bacağından yaralanan Mehmet Fatih Zengin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yaralanan İsmet Doğan konuşmacı olarak katıldı. O gece yaşananları anlatan Şerife Boz, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir. Anasız babasız yaşanır ama vatansız yaşanamaz. Ben o gece televizyon izlerken sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine hemen çarşafımı üzerime giyerek, çocuklarımı torunlarımı alarak sokağa çıktım. Din, dil ırk gözetmeksizin bende herkesi sokağa çağırdım. Bakın vatan elden gidiyor dedim."

'GÜNEYDOĞU'DA OPERASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM'

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde darbe girişimine direnirken, açılan ateş sonucu bacaklarından yaralanan öğretmen Mehmet Emin Zengin de şunları anlattı:

"O gece babamın rahatsızlığı dolayısıyla hastanede yatıyoruz. Havada uçaklar uçuyor ama ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Kendi ülkemin kendi savaş uçağının böyle bir niyet ile uçabileceği hiç aklıma gelmiyor. Aklıma ilk gelen 'Doğuda, güneydoğuda bir operasyon var, Diyarbakır'dan kalkan jetler ile ilgili terör örgütlerine yine bilgi istihbarat gitti o yüzden jetler bu sefer Ankara'dan kalkıyor' oldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne geldiğimde içeri girdik ve protokol kapısının önüne geldik. Kapıyı zorlamaya çalıştık. O sırada ateş açıldı. Vurulduğumu hissettim ve yere düştüm."

VURULDUĞUNU RÜYASINDA GÖRMÜŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanan İsmet Doğan da, darbe girişimi öncesi gördüğü rüyayı anlattı. Doğan şöyle dedi:

"Rüyamda İsrail askerleri havadan bulunduğumuz şehri sarıyorlar. Sikorsky helikopterlerle kuşatıyorlar. Ben de dama çıkıyorum, diyorum ki 'niye geldiniz' onlara bağırıyorum saydırıyorum rüyamda. Çıkıyorlar oradan ayaklarıma sıkıyorlar. İki ayağımdan vuruluyorum sonra diyorlar ki görev tamam gidebiliriz. Rüyamdan uyandım dedim ki Allah Allah çok alakasız bir rüya ayaklarımdan vuruluyorum yürüyerek iniyorum. 15 Temmuzda orada hastanede hemen rüyam aklıma geldi. Elhamdülillah rabbim bana göstermişti daha önceden."

Programın sonunda konuşmacılara protokol üyeleri tarafından Türk Bayrağı ve plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Muammer ŞEN)
SONRAKİ HABER