için kaldı

'Türkiye'de yılda 400 bin implant yapılıyor'

Dr. Ali Arif Özzeybek, Türkiye'de implant (yapay diş kökü) uygulamalarının arttığını belirterek, "Elimizdeki istatistiklere göre, yılda 400 bin implant yapılıyor." dedi.

F5HABER F5HABER
'Türkiye'de yılda 400 bin implant yapılıyor'

MUĞLA-Ali Ballı

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, 2017 Kemik Sempozyumu için geldiği Bodrum ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç neslin daha estetik dişlere ve daha düzgün gülüşlere sahip olmak için diş hekimlerine müracaat ettiğini söyledi.

Türkiye'de çok sayıda implant markası olduğuna işaret eden Özzeybek, hastaların hangi implant markasını seçeceğini derin derin düşündüğünü dile getirdi.

Bu noktada hastaların hekimine güvenmek zorunda olduğunu ifade eden Özzeybek, doktorların önerisi doğrultusunda hareket edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Özzeybek, Türkiye'de implant tedavisinin her geçen gün arttığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yoğun bir şekilde implant uygulamaları gerçekleştiriliyor. Elimizdeki istatistiklere göre, yılda 400 bin implant yapılıyor. Ekonomi verileri arttıkça bu oran daha da yukarıya çıkacaktır. Yapılan 400 bin implantın 35 bini başarısız oluyor. İmplantın yerleştirildiği çene kemiğiyle ilgili biyolojiyi çok iyi bilmek gerekiyor. Bu başarısızlıkların temelinde bilgi eksikliğimiz var. Başarısızlık oranında hasta faktörü de etkili. En önemlisi ağız bakımının yanı sıra sigara ve alkol kullanımı faktörü. Ağız bakımı çok önemli. Günde üç kez dişlerin fırçalanıp ağız gargarasının yapılması gerekiyor."

Özzeybek, implant yaptıran hastaların sigaradan mutlaka uzak durması gerektiğini vurguladı.

SONRAKİ HABER