için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na erken seçim yanıtı: Zamanı zaten belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'da AK Parti İl Başkanlığı Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na erken seçim yanıtı: Zamanı zaten belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya AK Parti İl Başkanlığı Toplantısı'ndaki konuşmalarından satır başları şöyle:

"Biz siyasete milletimizle birlikte başladık, milletimizle birlikte bugünlere geldik. Türkiye, güvenlikten ekonomiye her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini veriyor. Türkiye'de ana muhalefet yok biliyor musunuz? Ana muhalefet partisi hiçbir proje üretmiyor hiçbir fikir ortaya koymuyor, hiçbir çözüm üretmiyor. Bu aralar birşey bulamadı, erken seçim diyor. Seçimin zamanı belli zaten. Daha önce erken seçime gittik ne oldu? Rezil rüsva oldun."

"Ne zamandan beri erken seçim demokrasinin namusu oldu? Ey Kılıçdaroğlu, önce namus kavramını öğren, sonra bu halkın karşısına çık!"

"Müftülere nikah kıyma yetkisi deyince bunlar Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorlar. Gidiyor musun? Yolun açık olsun, git bakalım."

"Erken seçim diyen bu zatın seçim karnesine bakıyoruz, 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş, kaybetmiş. Güldürmeyin beni. Kağıthane diyemiyor Kağıttepe diyor."

"Seçimlerin zamanında yapılmasını istikrarın gereği olarak hep uyguladık. Şimdi erken seçime gidelim desek kaçacak delik ararlar."

"Anadolu'da bu tip insanları mazur görürler. Ne yaparsa yapsın ciddiye almazlar. Biz de kendisine böyle davranmak istiyoruz fakat rahat durmuyor"

"367 milletvekilinin olduğu bir partinin kapatılmasına destek verdiniz. Bu mu sizin demokrasi namusunuz? Menderes'ler idama sayenizde gitti. Siz demokrasinin namusuna 15 Temmuz'a tiyatro demek yerine ilk gördüğüz tankın üzerine çıkarak sahip çıkacaktınız."

"Bak Kılıçdaroğlu, adamlarına da söyle. AK Parti bünyesinde eğer belediye başkanlarıyla ilgili değişiklikleri siyasi olarak değişiklikler yapıyorsa, bu senin anlamayacağın bir iştir. Senin siyasette öğrenecek çok şeyin var."

"Bazı isimlerin seçimi beklemede. Değişmesi gerekiyorsa bunu yaparız. Bu değişimler bizi asla kendi ajandamızdan koparmayacaktır."

SONRAKİ HABER