için kaldı

Bir metreyi bulan kar çiftçiyi sevindirdi

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, 1 metreyi bulan karın çiftçileri oldukça mutlu ettiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Bir metreyi bulan kar çiftçiyi sevindirdi

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, 1 metreyi bulan karın çiftçileri oldukça mutlu ettiğini söyledi. 

Yıllardır özlemini çektikleri karın son bir haftadan bu yana aralıksız olarak yağdığını belirten Karaman Ziraat Odası Kurulu Başkanı Recep Muğlu, "Ben bu yaşıma kadar 1 metreyi aşan böyle bir kar yağışı görmedim. Karaman'ımız Türkiye'de en az yağış alan bölgelerden birisidir. Rabbimize şükürler olsun ki yıllardır özlemini çektiğimiz kar sonunda yağdı. Yağan bu kar yeraltı sularının güçlenmesine büyük katkı sağlayacak. Şu anda çiftçilerimizin yüzünün güldüğü bir kış mevsimi geçiriyoruz" dedi.

Yağan karın ekili olan arazilere büyük fayda sağladığına da değinen Muğlu, "Yağan karın 1 metreyi bulması nedeniyle bahara kadar, toprağa faydası olacak. Kar, sadece ekili alanlara fayda sağlamayacak, barajlarında su seviyesini ciddi oranda yükseltmesine sebep olacak" diye konuştu.

54 yaşına geldiğini ve şimdiye kadar böyle bir kar yağışı görmediğini söyleyen çiftçi Ali Göktekin ise "Şimdiye kadar en çok özlemini çektiğimiz kar yağdı. İki yıldır bölgemiz ciddi anlamda bir kuraklık yaşıyordu. Şükürler olsun ki bu kara kavuştuk. Karda yaşamanın bazı zorlukları var ama biz bu zorluklara razıyız. Yeter ki bol yağış olsun" dedi.

"KARAMAN'A SON 60 YILIN EN FAZLA KARI YAĞDI"

Karaman Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, 24 Aralık tarihi itibarıyla yağan kar miktarının 1950 yılından bu yana ölçülen en yüksek seviyede olduğu bildirdi. Aralıksız beş gün boyunca ili etkisi altına alan kar yağışının, meteorolojiden alınan tahminler ve veriler çerçevesinde, bu hafta başında da etkisini sürdüreceği dile getirilen açıklamada, "İlimizde son 60 yıl içerisinde en yüksek kar yağışı gerçekleşmiş olup kar kalınlığı il merkezinde 80 santimetre olarak gerçekleşmiştir" denildi.

(Mehmet Dağlı / İHA)

SONRAKİ HABER