için kaldı

Bakan Elvan: Youtube Duyarsız

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, memleketi Karaman'da katıldığı bir televizyon programda, "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yayın yapılıyor ve ısrarla Youtube'a bildiriliyor. Youtube bu konuda duyarsız kalıyor. Dışişleri Bakanlığımız da ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir mesele olması nedeniyle derhal bir yazıyla bunun mutlaka engellenmesi gerektiği yönünde bir...

F5HABER F5HABER
Bakan Elvan: Youtube Duyarsız

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, memleketi Karaman'da katıldığı bir televizyon programda, "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yayın yapılıyor ve ısrarla Youtube'a bildiriliyor. Youtube bu konuda duyarsız kalıyor. Dışişleri Bakanlığımız da ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir mesele olması nedeniyle derhal bir yazıyla bunun mutlaka engellenmesi gerektiği yönünde bir talebi söz konusu oldu" dedi.

Seçim çalışmalarını memleketi Karaman'da sürdüren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel yayın yapan bir televizyon kanalında katıldığı programda, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan ve internette ses kaydı yayınlanan kriz toplantısına değindi. Gizli bir toplantının yayınlanmasının vatan hainliği olduğunu anlatan Elvan, şöyle dedi:

"Bunun tasvip edilebilecek yönü olmadığı gibi bu namussuzlar kimse, bunlar bir an önce çıkarılması için gereken çalışmalar süratle yapılacaktır. Zaten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda girişimlerini de başlatmıştır. Bizim üzerime düşen; özellikle bizim ilişkili kurumumuz olan Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın da üzerine düşen görev varsa elbette bizler bunları yerine getireceğiz."

TWITTER'A TEPKİ

Twitter'e erişim yasağına da değinen Bakan Elvan, söz konusu şirketin gelişmiş ülkelerin, kendi ülkelerinde uyguladığı standart, ilkeleri Türkiye'de uygulamadığını anlattı. Bakan Lütfi Elvan şöyle konuştu:

"Türkiye'ye belki bir 3'üncü dünya ülkesi muamelesi yapmak istiyorlar. İşte biz bunu istemiyoruz. Hem Amerika, hem de Avrupa'daki uygulamalar şu; geçek hayatta suç olan her şey, sanal hayatta da suçtur. Gerçek hayat ile sanal hayat arasında hiçbir fark söz konusu değildir. Yasa dışı kasetlerin Amerika, İngiltere, Almanya'da ne de Fransa'da yayınlatılması söz konusu olamaz. Bugün ABD'nin 17 eyaletinde hakaret için hapis cezası bile vardır. Yine Avrupa'nın bir çok ülkesinde hapis cezasının hakarete yönelik bir takım girişimleri olması halinde bu ister gerçek hayatta olsun, ister sanal hayatta olsun, hakaret hapis cezasıyla cezalandırılabiliyor. Bu tür uygulamalar var. Maalesef Türkiye'ye gelince bu konuda çok ağır davranıyor, çok duyarsız kalıyorlar. Eğer siz bizim Türkiye Cumhuriyeti hukuk sistemini tanımazsanız, ben şunu anlarım; 'Biz sizi tanımıyoruz' demek. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bir şirketin Türkiye Cumhuriyeti devleti hukukunu tanımak zorunluluğu vardır. Sen bu ülke üzerinden para kazanıyor, bu ülke vatandaşlarına bir şekilde hizmet veriyorsan, o hizmetin karşılığında reklam hizmeti de alıyorsan, bunun karşılığında da Türkiye'de hizmet verdiğin için sen Türkiye Cumhuriyeti devleti hukukuna uymak zorundasın. Bunun bir pazarlığı söz konusu olamaz, olmamalı da."

YOUTUBE DUYARSIZ

Youtube'de tepki gösteren Bakan Elvan, Dışişleri Bakanlığı'ndaki kriz toplantısının yayınlanması konusunda da Youtube'un duyarsız kaldığını kaydetti. Elvan, şöyle devam etti:

"Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yayın yapılıyor ve ısrarla Youtube bildiriliyor. Youtube, bu konuda duyarsız kalıyor. Dışişleri Bakanlığımız da ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir mesele olması nedeniyle derhal bir yazıyla bunun mutlaka engellenmesi gerektiği yönünde bir talebi söz konusu oldu. Biz kendi ülkemiz, vatandaşımız için ne gerekiyorsa onu yapmakla yükümlüyüz. Vatandaşlarımızın hakkını korumakla yükümlüyüz. 'Bu 3, 5 ya da 1000 kişiyi ilgilendiriyor' diyemezsiniz. 1 kişi bile olsa eğer bu mağduriyet söz konusu ise o mağduriyeti gidermekle bu hükümet yükümlüdür. O mağduriyet giderilmelidir. Maalesef bu duyarlılığı dışarıdan göremedik, göremiyoruz."


(DHA - Serdar ÖZGÜR)
SONRAKİ HABER