için kaldı

Bakan Elvan: Tib'deki Yasa Dışı Dinlemeleri Yapanlar Tespit Edilecek

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, emniyete yapılan operasyonlar ve yasa dışı telefon dinlemeleriyle ilgili, "Dinleme izninin verildiği yer Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'dır (TİB). Dolayısıyla orada da yasa dışı, mahkeme kararı olmadan yapılan dinlemeler ne ise bunlar, teker teker bilirkişiler ve savcılık tarafından tespit edilecektir. Zaten savcılık gerekli...

F5HABER F5HABER
Bakan Elvan: Tib'deki Yasa Dışı Dinlemeleri Yapanlar Tespit Edilecek

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, emniyete yapılan operasyonlar ve yasa dışı telefon dinlemeleriyle ilgili, "Dinleme izninin verildiği yer Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'dır (TİB). Dolayısıyla orada da yasa dışı, mahkeme kararı olmadan yapılan dinlemeler ne ise bunlar, teker teker bilirkişiler ve savcılık tarafından tespit edilecektir. Zaten savcılık gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu konuda suçlu kimse, bunları kim ve nasıl gerçekleştirmişse, cezasını görecek diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için memleketi Karaman'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ilk olarak Polis Evi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Elvan'a, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyası kapsamındaki reklam filminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından yasaklanması soruldu. Yasağa anlam veremediğini belirten Bakan Elvan, "Yasaklama gerekçesine baktığımız zaman, özellikle orada bir vatandaşımızın Kuran okuması, bir de belli, belirsiz ezan sesinin olmasını gerekçe göstererek YSK böyle bir yasak getirmiş. Elbette saygı duyuyoruz ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü biz, günümüzde her birimiz herhangi bir toplantı da, herhangi bir ortamda şiir okuyabiliyor, sohbet edebiliyoruz. O şiirlerin içerisinde bile Kuran ile ilgili ifadeler bulunabiliyor. Bunu anlamış değilim" dedi.

İSTANBUL- ANKARA YHT SEFERLERİ

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattındaki yaşanan aksaklıkların hatırlatılması üzerine Elvan, buna benzer durumların ilk başlarda Ankara-Konya ve Ankara- Eskişehir arasında da yaşandığını söyledi. İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren hattından rahatsız olanların olduğunu öne süren Elvan, şöyle konuştu:

"Maalesef Ankara-İstanbul YHT'nin açılmasından rahatsız olan önemli bir kesim var. Bunu sizler de görüyorsunuz. Özellikle belirli bir medya grubu, Ankara-İstanbul YHT projesini küçük düşürmeye, bunun altında YHT projesi olmadığını söylemeye çalışan kesimler var. Bunların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bu ülkeyi seven, bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışan her bir bireyin, her bir vatandaşın bu projelerden gurur duyması lazım. Biz anlam vermekte güçlük çekiyoruz. Yıl sonuna doğru sefer sayılarımızı arttıracağız. Şu an 6 gidiş, 6 geliş olmak üzere 12 sefer mevcut."

EMNİYETE YAPILAN OPERASYONLAR

Emniyet mensuplarına yönelik yapılan 2'nci dalga operasyonun hatırlatılması üzerine Bakan Elvan, Başbakan ve bakanların dinlenildiğini belirterek, "Bu yasa dışı dinlemeyi kim, ne şekilde yaptıysa, bunun hesabını yargı önünde mutlaka verecektir. Biz bunun peşini bırakmayacağız."dedi.

TİB'DEKİ DİNLEMELER

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kendi bakanlığına bağlı olduğunu hatırlatan Elvan, şunları söyledi:

"Bu kurumda geçmiş kayıtların, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından silindiği tespit edildi. Bunun üzerine biz başsavcılığa suç duyurusunda bulunduk. Başsavcılık konuyla ilgili çalışmaları başlattı. Biliyorsunuz dinleme kayıtlarının açıldığı yer bir anlamda dinleme izninin verildiği yer, TİB'dir. Dolayısıyla orada da yasa dışı, mahkeme kararı olmadan yapılan dinlemeler ne ise bunlar teker teker bilirkişiler ve savcılık tarafından tespit edilecektir. Zaten savcılık gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu konuda suçlu kimse, bunları kim ve nasıl gerçekleştirmişse, cezasını görecek diye düşünüyorum."

HSYK BAŞKAN VEKİLİ HAMSİCİ'YE TEPKİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin "Hakim ve savcılar korkutulmaya, bu yolla yargının baskı altına alınmaya çalışıldığı görülmektedir" açıklaması sorulması üzerine Elvan, "Yargı mensuplarının bu tür beyanatta bulunmalarının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Yargı mensupları kararlarıyla konuşur. Basının karşısına çıkıp, bir takım beyanatlar vermek, bir yargı mensubuna yakışmaz diye düşünüyorum" dedi.

İSTANBUL'DA HAVARAY PROJESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yolcu taşımasıyla ilgili 'Havaray' projesinin sorulması üzerine Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Şu an da bu konuyla ilgili olarak bize gelen bir husus söz konusu değil. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz bazı projeler var. Bu projelerimize devam edeceğiz. Hafif raylı sistem ve metro ihalelerine çıkacağız. Havarayla ilgili bize aksettirilen bir konu söz konusu değil."

FOTOĞRAFLI

(DHA - Mehmet Kayhan YILDIZ- Serdar ÖZGÜR)
SONRAKİ HABER