için kaldı

AK Partili vekiller istismarın sonuna kadar takipçisi

Karaman'daki cinsel istismar davasına müdahil olan AK Partili milletvekilleri, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurdu.

F5HABER F5HABER
AK Partili vekiller istismarın sonuna kadar takipçisi

Karaman'daki cinsel istismar davasına müdahil olan AK Partili milletvekilleri, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurdu.

Karaman'da, on erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 600 yıl hapis cezası istenen 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin yargılandığı davaya müdahil olan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, duruşmaya müdahil olma talebinde bulunduklarını belirterek, "Öncelikle bilinmelidir ki, mağdur çocukların ve ailelerin yüksek menfaati her şeyin üzerindedir. Bu bağlamda Türkiye'nin de taraf olduğu Avrupa konseyinin çocukların cinsel sömürü ve istismarlarına karşı korunması ve buna ilişkin tedbirlerin uygulanmasına dair sözleşmeye Türkiye taraftır" dedi.

"İVEDİLİKLE ELE ALINMALI"

Sözleşmenin 30. maddesinin soruşturmanın ve ceza davasının çocukların yüksek menfaatlerine uygun ve haklarına saygı içerisinde yürütülmesini emrettiğini anlatan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine aynı şekilde soruşturma ve ceza davasının çocukların yaşadığı travmayı ağırlaştırmaması ve cezanın yanında rehabilitasyonu emretmektedir. Soruşturma ve ceza davasının ivedilikle ele alınmasını, yargılamanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde karşılığını bulan adil yargılanma ilkelerine uygun olarak yapılmasını emretmektedir. Yine sözleşmenin 31. Maddesi mağdurların hak ve menfaatlerini korumak için mahremiyetlerini, kimliklerini ve görünüş şekillerini korumak ve kimliklerinin tespitine yol açacak her türlü bilginin yayılmasını engellemeye, çocuğun yüksek çıkarları için mağdurların ve faillerinin soruşturma ve mahkeme binalarında doğrudan temasta olunmasını sağlamayı emretmektedir. Bu bağlamda Karaman'da yargılaması yapılan menfur olayla ilgili bahsi geçen uluslar arası sözleşmenin anayasanın ceza muhakemesi kanununun çocukların yüksek menfaatlerini koruyan hükümlerine uygun şekilde yargılama yapılarak sanığın sıfır toleransla en ağır şekilde cezalandırılması istemiyle takipçisi olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Bu bağlamda mahkemeden de müdahale talebinde bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum."

"TAKİPÇİSİYİZ"

Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da, "Biz anne olarak bu davanın takipçiyiz. Hiçbir çocuğumuzun gözünün yaşı aksın istemezken böyle bir şeyle mağdur olmasını asla kabul edemiyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Takipçiyiz. Gereken yapılacaktır" diye konuştu.

MÜDAHİL AVUKATLARDAN MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da, "bütün partilerin ortak önerisiyle kurulan çocukların istismara karşı önlenmesi ile ilgili komisyonun bir üyesi olarak bu tür olayların en ayrıntılı şekilde araştırılarak engellenmesi konusunda bütün hassasiyeti göstereceklerini söyledi.

Yapılan basın açıklamalarının ardından Ensar Vakfı ile ilgili soruları milletvekilleri cevapsız bıraktı. Bu sırada adliye önünde bulunan müdahil avukatları, AK Parti milletvekillerine tepki gösterince bir süre sözlü tartışma yaşandı. Tartışma milletvekillerinin adliyeye girmesiyle sona erdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER