Ormanı Yakanları Poşet Üzerindeki Barkot Ele Verdi

SAMSUN’un Atakum İlçesi'ne bağlı Akalan Köyü'nde geçen hafta 7 hektar çam ormanın kül olduğu yangının çıkmasına neden oldukları iddiasıyla 25 yaşındaki Erdal G., 27 yaşındaki İsa P. ve 28 yaşındaki Ayhan A., yakalanıp gözaltına alındı. Ormanda piknik yapıp mangal ateşini söndürmeden giden 3 genci, olay yerinde bıraktıkları Et Balık Kurumu'ndan aldıkları poşetin üzerindeki fiyat barkotu...

F5HABER F5HABER
Ormanı Yakanları Poşet Üzerindeki Barkot Ele Verdi

SAMSUN’un Atakum İlçesi'ne bağlı Akalan Köyü'nde geçen hafta 7 hektar çam ormanın kül olduğu yangının çıkmasına neden oldukları iddiasıyla 25 yaşındaki Erdal G., 27 yaşındaki İsa P. ve 28 yaşındaki Ayhan A., yakalanıp gözaltına alındı. Ormanda piknik yapıp mangal ateşini söndürmeden giden 3 genci, olay yerinde bıraktıkları Et Balık Kurumu'ndan aldıkları poşetin üzerindeki fiyat barkotu ele verdi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde oturan Erdal G., İsa P. ve Ayhan A., iddiaya göre 6 gün önce sıcak havadan bunalarak piknik yapmaya karar verdi. Mangallarını yanına alan 3 arkadaş, Et Balık Kurumun'dan et ve tavuk alarak otomobille Atakum İlçesi Akalan Köyü'ndeki ormanlık alana geldi. Akşam saatlerinde de mangaldaki kömürün ateşini tam söndürmeden bir kenara dökerek ayrıldı. Erdal G., İsa P. ve Ayhan A. olay yerinden ayrıldıktan bir süre sonra döktükleri mangal kömürünün ateşi rüzgarın etkisiyle kıvılcım sıçratınca ormanda yangın çıktı. Yangını fark edenler durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Çıkan yangında 7 hektar çam ormanı yandı. İtfaiye ekipleri yangını daha fazla büyümeden söndürdü.

Olayla ilgili araştırma başlatan jandarma yangının çıkış noktasının 10 metre ilerisindeki alanda Et Balık Kurumu'na ait bir poşet buldu. Poşetin üzerindeki fiat barkotunu inceleyen polis, olay günü alındığını belirleyip daha sonra kurumun adresini ve alışveriş saatini belirleyerek söz konusu işyerine gidip güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan incelemede üç gencin otomobille gelip alışveriş yaptıkları belirlendi. Otomobilin plakasından yola çıkıp adres belirleyen jandarma, şüphelileri dün tek tek yakalayarak gözaltına aldı. Orman yangınından haberi bile olmayan şüpheliler, jandarma tarafından gözaltına alındı. Şaşkınlık içinde ifade veren gençler, "Eğlenip mangalda et ve tavuk yaptık. Daha sonra da ayrıldık. Kesinlikle ormanı yakmak gibi bir niyetimiz ve düşüncemiz yoktu" dedi.

İfadeleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen Erdal G., İsa P. ve Ayhan A., savcılık ifadesinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(DHA - Hakan ÇELİKBAŞ)
SONRAKİ HABER