için kaldı

Suruç’ta yaralar sarılıyor

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, belediyeye ait Amara Kültür Merkezi bahçesinde dün meydana gelen intihar saldırısının ardından yaralar sarılmaya başlandı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) mensuplarının yaşamını yitirdiği merkezde, olay yeri incelemesi tamamlandı. Bu sabah temizlenen olay yerine ölenlerin anısına SGDF flamaları asıldı. İlçe merkezinde de çok sayıda jandarma ve...

F5HABER F5HABER
Suruç’ta yaralar sarılıyor

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, belediyeye ait Amara Kültür Merkezi bahçesinde dün meydana gelen intihar saldırısının ardından yaralar sarılmaya başlandı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) mensuplarının yaşamını yitirdiği merkezde, olay yeri incelemesi tamamlandı. Bu sabah temizlenen olay yerine ölenlerin anısına SGDF flamaları asıldı. İlçe merkezinde de çok sayıda jandarma ve polise ait zırhlı araç konuşlandırıldı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) 'Kobani'yi Yeniden İnşa Edelim' kampanyası kapsamında, dernek mensupları Türkiye'nin çeşitli illerinden Suruç İlçesi'ne geldi. SGDF'li birçoğu üniversite öğrencisi 300 kişi dün Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Birlikte kahvaltı yaptılar. Ardından Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yapıldığı sırada saat 11.50'de IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen bir canlı bomba, grubun arasına girerek kendini infilak ettirdi. Patlamada 32 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi de yaralandı.

Can pazarının yaşandığı olayın ardından yaralılar hastanelere sevk edilirken, patlamada yaşamını yitirenlerin cenazeleri ise otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Yurdu üzüntüye boğan bu saldırının ardından gece geç saatlerine kadar olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanları Amara Kültür Merkezinde çalışma yaptı. Olay yerinden poşetler dolusu delil toplayan polis, bunları incelemek üzere Kriminal Merkezine götürdü.

TEMİZLİK YAPILDI OYUNCAK VE SGDF BAYRAKLARI ASILDI

Korkunç patlamanın ardından bu sabah saatlerinde Amara Kültür Merkezi bahçesinde temizlik yapıldı. Ardından saldırıda ölenlerin bulunduğu yere 31 SGDF bayrağı ile yanlarında getirdikleri oyuncakları bırakıldı. Amara Kültür Merkezi giriş kapısına ise siyah bez asıldı.

Suruç'ta meydana gelen saldırıyla ilgili olarak çok sayıda asker ve polise ait zırhlı araçlar ilçe merkezine ve Mürşitpınar yolunda görevlendirildi

(DHA - Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL)
SONRAKİ HABER