Cuma Namazı sonrası Şehitler Tepesi'nde terörü lanetlediler

F5HABER F5HABER
Cuma Namazı sonrası Şehitler Tepesi'nde terörü lanetlediler







ÇEŞİTLİ Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla gencinden yaşlısına, öğrencisi öğretmeni, siyasetçisinden taraftar gruplarına, şairlerden gazilere yüzlerce kişi cuma namazı sonrası Şehitler Tepesi'nde bir araya gelerek terörü lanetledi.

Yaklaşık 250'ye yakın sivil toplum kuruluşunun çatısı olan Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'na bağlı yüzlerce kişi 'Şehitler Tepesi Boş değil, Halep Sahipsiz değil' sloganıyla bir araya geldi. Cuma namazının ardından Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii önünde buluşan kalabalık burada şehitler ile Halep'te öldürülen siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, buradan Şehitler Tepesine yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık terör örgütü PKK başta olmak üzere ABD ve Rusya aleyhinde sloganlar atıldı. Yürüyüşe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Ak Parti Milletvekili Ali Sarıkaya da destek verdi.Yürüyen grupla Şehitler Tepesi'nde bekleyenlerin buluşmasıyla oluşan kalabalık alana sığmadı.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Burada Türkiye Gençlik STK'ları Platformu adına bir basın açıklaması yapıldı. Ahmet Arı'nın okududuğu açıklamada, "Burada yüzlerce polisimiz ve taraftarımızın canına kast eden katil PKK ve onun taşeronları, biz 79 milyonuz. Hepimizi öldüremezsiniz. Ama bizim emniyet güçlerimiz emin olun ki her daim ensenizde olacak ve sizden hesap soracaktır. Bizler 250 STK'sı olarak buradayız. Bu kutlu mücadeleyi veren emniyet güçlerimizin yanındayız. Buradan, yaşasın zalimler ve katiller için cehennem diyoruz" ifadelerine yer verildi" denildi.

(DHA - AKIN CELIKTAS)
SONRAKİ HABER