Türk paraşütçüler havada rekor kırdı

Geçtiğimiz yıl 24 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru kıran amatör Türk paraşütçüleri, 40 kişi ile yeni bir rekor kırdı.

F5HABER F5HABER
Türk paraşütçüler havada rekor kırdı

Geçtiğimiz yıl 24 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru kıran amatör Türk paraşütçüleri, 40 kişi ile yeni bir rekor kırdı.

35'li grup ile ilk rekoru kıran amatör paraşütçüler, 40 kişilik grup ile yeni rekor daha kırdı. Paraşütçüler, asıl hedeflerinin Cumhuriyetin 95. yılında 95 serbest paraşütçü ile havada Türk bayrağı şeklini alarak bir rekora daha imza atmak olduğunu söylediler. Türkiye'nin ilk ve tek atlayış merkezi olan Gökcen Havacılık Efes Atlayış Merkezi'nde gerçekleşen atlayışlarda bu yılın son rekorunun 40 kişiyle olacağını belirten Rekor Atlayışları Organizasyon Sorumlusu Levent Gürcan, eksi 28 derece havada yaklaşık 5,5 kilometre yükseklikten 18 bin fitten oksijenli atlayış yaptıklarını ifade etti.

İlk olarak 40-45 kişilik grupla atlayış yapacakları tahminini yapan ve bunun da gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten ünlü sanatçı Hayko Cepkin ise, rekor atlayışı denemesini Kasım ayı itibariyle bitirdiklerini söyledi. Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kırılan 24'lü rekoru bu yıl 40 kişiye taşıdıklarını, her gün neredeyse yeni bir rekor kırdıklarını, antrenmanlarla birlikte yaklaşık bir aydır Efes Havaalanı'nda olduklarını ifade eden Cepkin, gelecek yıl 60 kişilik grupla atlamayı hedeflediklerini, Cumhuriyetin 95. yılında montlarının üzerindeki ay yıldız figürünü havada gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-160 TRANSALL tipi uçakla atlayışlarını gerçekleştiren amatör paraşütçüler, uçağa binmeden önce alanda prova yaptılar. 41 kişilik rekor için atlamayı deneyen paraşütçüler, hava şartları nedeniyle atlayışı iptal ettiler.

(İHA)

SONRAKİ HABER