için kaldı

Tatilcilerin ayağına "tıpış tıpış" giden CHP oldu

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yönetim kurulu üyeleri ve partili bir grup kadınla birlikte Çeşme Ilıca Plajı'nda deniz keyfi yapan tatilcilerden, seçimlerde sandık başına gitmelerini ve Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermelerini istedi.

F5HABER F5HABER
Tatilcilerin ayağına "tıpış tıpış" giden CHP oldu

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yönetim kurulu üyeleri ve partili bir grup kadınla birlikte Çeşme Ilıca Plajı'nda deniz keyfi yapan tatilcilerden, seçimlerde sandık başına gitmelerini ve Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermelerini istedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve partili kadınlarla Çeşme'de buluşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, birlikte Ilıca Plajı'na geçti. Oldukça kalabalık olan Ilıca Plajı'nda tatilcilerin ayağına giden CHP'liler, 10 Ağustos günün yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde sandık başına gitmeleri gerektiğini anlattı. Kumsalda güneşlenen tatilcilerle ayak üstü sohbet eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 10 Ağustos'ta adayları Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermelerini istedi. Denizin ve kumsalın keyfini çıkarırken beklenmedik konukları karşısında gören tatilciler de CHP'lilere büyük ilgi gösterdi.

"KATILIM OLURSA İHSANOĞLU İLK TURDA KAZANIR"

Ilıca Plajı'ndaki seçim çalışmasına ilişkin açıklama yapan İl Başkanı Ali Engin, "Cumhurbaşkanlığı seçim süreci hızla ilerliyor. Maalesef süre kısa ve imkanlar sınırlı. Ulusça imkansızı başarmış bir ülke olduğumuz için buna hazırlıklıyız. Darbe dönemlerinden sonra yapılan seçimlerde de çok güçlü adaylar, apoletli adayları da gördük ama vatandaşlarımız doğru adaya oy verdiler. Ülkenin çıkışı için önümüzde bir imkan var. Yapılan anketlerde gördük ki; seçime katılım olursa Sayın İhsanoğlu ilk turda Cumhurbaşkanı olur" dedi.

Vatandaşların yurttaşlık sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Engin, "Demokrasiye, özgürlüğü, demokrasinin değerlerine sahip çıkmak istiyorsak mutlaka sandığa gitmeliyiz. Sonra çocuklarına mazeret üretmeyecekler. Çeşme'yi ziyaret etmemizin sembolik önemi budur. Çeşme, bölgemizin yıldızı. En fazla yerli ve yabancı turistin geldiği yer Çeşme. Burada sadece Çeşmeliler yaşamıyor. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerden gelen vatandaşlarımız da burada tatillerini geçiriyorlar. Burada binlerce insan var! Belki bir saat, belki de bir gün fedakarlık edecekler ve oylarını kullanacaklar. Bu sadece CHP veya MHP'nin seçimi değil ülkenin geleceğinin oylandığı bir seçim olacak. Aynı kaygıyı birçok parti ve birçok kesim duyuyor. CHP olarak buna öncülük etmeye çalışıyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak en fazla demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkması gereken parti CHP'dir. Bu sürecin başlangıcında onun içindir ki; Sayın İhsanoğlu'na destek her geçen gün artıyor. İnsanların aşağılandığı, eğitimli, medeni, bilinçli insanlarımızı ‘Seçkin' diyerek diğer vatandaşlarımızla karşı karşıya getirdiler. AK Parti bunu bilinçli yapıyor. Evet, biz seçkin insanlarız. Çünkü itiraz ediyoruz, çünkü özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Bu değerleri savunmak, sahip çıkmak bir ayrıcalıktır. Ülkesinin çıkarlarını savunmak, demokrasi ve özgürlük istemek, adaleti ve evrensel değerleri savunmak bir ayrıcalıktır. Bu değerleri toplumun tüm kesimleri ile buluşturmamız lazım. Tüm çabamız bunun içindir" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaparak tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER