Öğretim Üyelerinden, Profesör Hamzaoğlu'na Destek

İZMİR’de Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Terzi ve Prof. Dr. İzge Ünal, Kocaeli Dilovası’ndaki sanayileşme nedeniyle halk sağlığının tehditine yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılan meslektaşları Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na destek verdi. 15 Mart’ta Kocaeli’de yapılacak duruşmaya katılım çağrısı yapan 2 öğretim üyesi...

F5HABER F5HABER
Öğretim Üyelerinden, Profesör Hamzaoğlu'na Destek

İZMİR’de Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Terzi ve Prof. Dr. İzge Ünal, Kocaeli Dilovası’ndaki sanayileşme nedeniyle halk sağlığının tehditine yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılan meslektaşları Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na destek verdi. 15 Mart’ta Kocaeli’de yapılacak duruşmaya katılım çağrısı yapan 2 öğretim üyesi, Prof. Dr. Hamzaoğlu’na sahip çıkılması için de Rektörlüğe dilekçeyle başvurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Prof. Dr. İzge Ünal’la birlikte gelen Prof. Dr. Cem Terzi, Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun, Dilovası’ndaki sanayileşmeye bağlı olarak annelerin sütünde ve çocukların dışkılarında ağır metaller olduğu yönünde yaptığı açıklamayı hatırlattı. Açıklamanın ardından Prof. Dr. Hamzaoğlu hakkında üniversitece soruşturma izni verilip, 'halkı galeyena getirmek' suçundan dava açıldığını dile getiren Prof. Dr. Terzi, şöyle konuştu:

"Kararı büyük üzüntü ve endişeyle karşıladık. Kocaeli Üniversitesi yönetimini ve senatosunu akademik özgürlük ilkesine saygılı olmaya davet ediyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nü de meslektaşımız Hamzaoğlu’na sahip çıkması için dilekçeyle başvuruyoruz. Tüm bilim insanlarını, akademik özgürlük ilkesine sahip çıkmaya, bu ilkenin hayata geçirilmesini engellemeye yönelik her türlü baskı ve yıldırmaya karşımücadele etmeye davet ediyoruz. Bu anlamda, 15 Mart’ta Kocaeli’de yapılacak duruşmaya katılım bekliyoruz."

İki öğretim üyesi, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne, isteklerinin bulunduğu dilekçeyi sundu.

(DHA - Turaç TOP)
SONRAKİ HABER