HDP’li bakanın sözlerine suç duyurusu

Seçim hükümetinde AB Bakanı olarak görev alan HDP'li Ali Haydar Konca'nın 1915 olaylarında ölen Ermeniler için "Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir" sözleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

F5HABER F5HABER
HDP’li bakanın sözlerine suç duyurusu

Seçim hükümetinde AB Bakanı olarak görev alan HDP'li Ali Haydar Konca'nın 1915 olaylarında ölen Ermeniler için "Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir" sözleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, geçen günlerde sözde Ermeni soykırımı hakkında bir soru üzerine, "Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor" demesine tepki yağdı. Bakan Konca'ya bir tepki de İzmir'den geldi. İzmir'de yaşayan Coşkun Kılıç isimli vatandaş Bakan Ali Haydar Konca hakkında suç duyurusunda bulundu.

"SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ"

Türkiye'nin içinde bulunduğu gergin bir ortamda Bakan Konca'nın Ermenilere Türklerin katliam yaptığı iddiasında bulunmasının çok şaşırtıcı olduğunu belirten Coşkun Kılıç, "Su uyur düşman uyumaz, diye bir atasözü var. Maalesef biz sadece 1915 yıldönümlerinde bu olayların alevleneceğini sanıyoruz. Bu ifadeyi kullanan Sayın Bakanımızın, şu içerisinde bulunduğumuz günlerde, her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda, böyle bir açıklamayı yapması fevkalade bir bedbahtlıktır. Çünkü ülkemizin bu tür beyanatlara ihtiyacı yoktur. Ülkemizin daha ziyade barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca'nın yapmış olduğu bu açıklamaya ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.

ABD BAŞKANININ DANIŞMANI BİLE…

ABD'nin eski Başkanı Ronald Reagan'ın Baş Hukuk Danışmanı Bruce Fein'in bile Ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğu araştırması olduğunu belirten Kılıç, raporda Ermenilerin 2 milyon Müslüman ve Türkü katlettiğinin ve buna karşı 500 bin Ermeninin savaş ortamında öldüğüne dikkat çekildiğini söyledi.

"İFTİRA VE NEFRET SÖYLEMİ VAR"

Türkiye'nin arşivleri açma çağrısına rağmen Ermenilerin buna kayıtsız kalmasının bile ortadaki gerçeğin bir belirtisi olduğunu dile getiren Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Ermeniler kendi arşivlerini açmak istemiyor çünkü gerçek ortaya çıkacaktır. Ermeni meselesi ile ilgili ülkemizde bulunan bazı kesimlerin bu derece yanlı tutum ve tavırlarını anlamak mümkün değildir. Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bundan böyle her kim ne açıklama yaparsa yapsın mutlaka suç duyurusunda bulunacağız. Yani Amerikan Başkanı Baş Hukuk Danışmanı bile bugün yapmış olduğu bir açıklamada gerçeğin farklı olmasını söylemesine rağmen ülkemizdeki bir bakanın bu şekilde beyanat vermesi son derece yadırgatıcıdır. Burada hem iftira hem de nefret söylemi var. Bunu söylerken 'Bunun Ermeni'ye ne faydası var, bize ne zararı var' şeklinde düşünmek lazım. Bu yüz yıl önce olmuş ve bitmiş bir olay."

(İHA)

SONRAKİ HABER