Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: 100 binden fazla KOBİ parasını alma aşamasında

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, KOSGEB'in 2017 yılı "Sıfır faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne ilişkin, "100 binden fazla KOBİ’miz kredi kullanma işlemlerini tamamlamış, parasını alma aşamasında." dedi.

F5HABER F5HABER
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: 100 binden fazla KOBİ parasını alma aşamasında

İZMİR (AA) - İzmir programı kapsamında Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB tarafından KOBİ'lere yönelik açıklanan Sıfır Faizli İşletme Kredisi Desteği ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

Program kapsamında uygun görülen KOBİ'lere kredi kullandırılması için işlemlerin devam ettiğine işaret eden Özlü, "Biliyorsunuz 460 bin KOBİ'mize kredi kararı alınmıştı, son durum şudur şimdiye kadar krediyi kullanan KOBİ sayısı 28 bin 213, tüm süreçleri tamamlanan ve bankaca kredi verilmesi uygun görülen, onaylanan ancak henüz kredisini henüz eline almamış KOBİ sayısı 63 bin 354. Toplamda 100 binden fazla KOBİ’miz kredi kullanma işlemlerini tamamlamış, parasını alma aşamasında. Amacımız 10 Nisan'a kadar olan süreç içinde kredi kullandırma işlemlerini tamamlamaktır. Kolay değil KOBİ'nin başvurusu, değerlendirmesi, hakkında istihbarat yapılması zaman alan faaliyetler. Hiçbir sorun olmadığını söylemeliyim. Zaten teminat konusundaki sıkıntıyı aşmak için de bankalara iki kefil göstermesi yeterli. Hiç teminatı olmasa da iki kefille bu krediyi kullanabilmesi söz konusu." diye konuştu.

Muhabir: Tolga Albay

SONRAKİ HABER