için kaldı

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu şöyle.

F5HABER F5HABER
Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu şöyle.

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı, İzmir, Manisa, Kütahya, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güney ilçeleri), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak'ın iç kesimleri) ile Kütahya'nın kuzey, Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece olmak üzere batı bölgelerde azalacağı, iç ve doğu kesimlerde normallerin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı, Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batı ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 36

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 29

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Adana: Parçalı bulutlu 33

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28

Konya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

Samsun: Parçalı bulutlu 29

Trabzon: Parçalı bulutlu 30

Erzurum: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu 31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42

(İHA)

SONRAKİ HABER