için kaldı

Ünlü sanatçı “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi

Ünlü sanatçı Şevval Sam, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" klibi için başlatılan soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

F5HABER F5HABER
Ünlü sanatçı “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi

Ünlü sanatçı Şevval Sam, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" klibi için başlatılan soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganı ile çekilen klipte oynayan ve eylem çağrısı yapan bazı sanatçılara yönelik başlattığı soruşturmada Şevval Sam, "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi. Basın Suçları Bürosu savcılarından soruşturmayı yürüten Umut Tepe'ye avukatıyla birlikte gelen Sam'ı ifade işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE KLİPTE ROL ALDIM"

Klipte yalnızca "Katilim nerede?" sorusunun sorulduğunu belirten Sam'ın ifadesinde, "Bana insani bir platformdan klipte oynamam için teklif geldi. Bir daha çocuklar ölmesin diye rol aldım. Kesinlikle provokasyon amaçlı yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

"Suç işlemeye tahrik" suçlamasıyla ifadesi alınan Sam, daha sonra avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde ifade veren oyuncu Levent Üzümcü, yönetmen Mustafa Altıoklar, oyuncu Tarık Akan ve sanatçı Efkan Şeşen'in ardından hakkında soruşturma başlatılan diğer isimlerin de önümüzdeki günlerde adliyeye gelerek ifade vermesi bekleniyor.

Sanat Meclisi isimli grup üyesi bazı sanatçılar, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganı ile bir klip çekerek, Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği 11 Mart'ta hayatı durdurmaya yönelik eylem çağrısı yapmıştı. Yapılan suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, sanatçılar Cahit Berkay, Sinan Tuzcu, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak, Efkan Şeşen, Tayfun Talipoğlu, Zuhal Olcay, Mustafa Altıoklar, Şevval Sam, Hüseyin Turan, Tarık Akan ve Grup Yorum üyeleri hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatmıştı.

(İHA)

SONRAKİ HABER