için kaldı

Teröristin kendini patlattığı yerde delik oluştu

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında dış hatlar gidiş terminalini pasaport kontrol noktasına kadar girmeyi başaran ve kalaşnikof silahla sağa sola rastgele ateş eden terörist, bir pasaport polisi tarafından vuruldu.DELİK OLUŞTU

F5HABER F5HABER
Teröristin kendini patlattığı yerde delik oluştu

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında dış hatlar gidiş terminalini pasaport kontrol noktasına kadar girmeyi başaran ve kalaşnikof silahla sağa sola rastgele ateş eden terörist, bir pasaport polisi tarafından vuruldu.

DELİK OLUŞTU

Elindeki kalaşnikofu düşüren ve üzerindeki pimi çekerek kendini patlatan terörist olay yerinde bir delik oluşturdu. Son anda kaçan polisin memurunun da yaralılar arasında olduğu öğrenildi. Teröristin ceset parçaları terminalin yüksek tavanlarına kadar savrulurken, çok uzaktaki duvarlarda bile bilme büyüklüğünde delik oluştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ HAVALİMANINDA

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan saat 11:00 sıralarında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminaline gelerek incelemelerde bulundu.

"BENİM AÇIKLAMA YAPMAM DOĞRU OLMAZ"

Yaklaşık 20 dakika havalimanında incelemelerde bulunan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan çıkışta gazetecilerin sorularına, "Benim açıklama yapmam doğru olmaz" yanıtını verdi.

DIŞ HATLAR GELİŞ BEKLEME KAPISI BARİYERLERLE ÖRTÜLDÜ

En çok can kaybının yaşandığı dış hatlar geliş bekleme kapısı da bariyerlerle kapatıldı. Uçuşların normale döndüğü havalimanında yolcularını bekleyen vatandaşlar geliş kapısında yakınlarını kenarda bekliyor.

TADİLAT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Bir diğer saldırı noktası dış hatlar gidiş çıkış kapısında da çöken tavan döşemeleri için tadilat çalışması başlatıldı.

TERÖRİSTİN GİRDİĞİ ARAMA NOKTASI KAPALI

Bu arada teröristlerden en az ikisinin giriş yaptıkları belirtilen dış hatlar geliş A kapısındaki arama noktası kapalı. Bunun dışındaki bütün arama noktalarından yolcular giriş yapabiliyor.

POLİS ARAÇLARI ARIYOR

(DHA - Taner YENER)
SONRAKİ HABER