için kaldı

ABD, Washington'da Türklere saldırıp sonra da dayak yiyen teröristlere sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD temasları sırasında Washington'da toplanıp Türkiye'yi destekleyen vatandaşlara saldıran, ardından da dayak yiyen PKK'lı teröristlere ABD hükümeti resmen sahip çıktı.

F5HABER F5HABER
ABD, Washington'da Türklere saldırıp sonra da dayak yiyen teröristlere sahip çıktı

Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek gösterisi yapan bir grup Türk'e, PKK'lı bir grup saldırmış, bazı Türkler saldırıda yaralanmıştı. Şiddet eylemine tepki gösteren Türkler de kaçmaya çalışan teröristlere meydan dayağı atmıştı.

ABD, TERÖRİSTLERİNE SAHİP ÇIKTI

Arbede sırasında olay yerinde güvenliği sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları da olaya müdahil olmuş ve PKK'lılara müdahale etmişti.

Yaşanan olaylar hakkında açıklama yapan ABD makamları, kendilerinden bekleneni yaptı ve Suriye'de silah verdikleri teröristlerin ABD'deki şiddet eylemini savundu.

TERÖRİSTLERE "PROTESTOCU" DEDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı'na yeni atanan Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, "protestocular" dediği teröristlerin saldırılarına değinmeden Türkiye'yi suçlayan bir açıklama yaptı. Nauert açıklamasında şöyle dedi:

"PROTESTO HAKKINA DESTEK VERİYORUZ"

"Salı akşamı protestocular ve Türk güvenlik personelinin katıldığı şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Şiddet, konuşma özgürlüğüne asla uygun bir tepki değildir ve her yerde insanların ifade özgürlüğüne ve barışçı protesto hakkına destek veriyoruz. Kaygılarımızı Türk hükümetine olabildiğince güçlü bir şekilde anlatıyoruz"

WASHİNGTON POLİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili olarak Washington polisinden de açıklama yapıldı.

Polis, her gün korumakla mükellef olduğu "ifade, basın ve gösteri özgürlüğüne karşıt eylemler sergilendiğini" iddia ederek, olayda 2 kişinin gözaltına alındığını, olaya karışan her kişiyle ilgili inceleme yapma niyetinde olduklarını söyledi. Ancak gözaltına alınanların teröristlerden mi yoksa saldırıya uğrayan Türklerden mi olduğu hakkında detay verilmedi.

Polis sözcüsü, Dışişleri ve gizli servis birimleriyle işbirliği içinde arbedede yer alan kişileri tespit etme ve sorumluları bulmak için gayret edeceklerini ifade etti

SONRAKİ HABER