için kaldı

Prof. Dr. Aziz Sancar, Büyükçekmece'de tarihi mekanları gezdi

"Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı” projesini incelemek için Büyükçekmece'ye gelen 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, çok merak ettiği Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü ve çevresindeki tarihi mekanları gezdi.Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ev sahipliğinde ilçeye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, Mimar Sinan'ın tarihe tanıklık etmiş Kanuni Sultan Süleyman...

F5HABER F5HABER
Prof. Dr.  Aziz Sancar, Büyükçekmece'de tarihi mekanları gezdi

"Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı” projesini incelemek için Büyükçekmece'ye gelen 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, çok merak ettiği Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü ve çevresindeki tarihi mekanları gezdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ev sahipliğinde ilçeye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, Mimar Sinan'ın tarihe tanıklık etmiş Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü ve Kültürpark'taki tarihi mekanları gezdi. Büyükçekmece'yi eşi Gwen Sancar ile gezen Sancar, vatandaşlarla da sık sık sohbet etti. Mimar Sinan'ın eseri olan tarihi Kurşunlu Han'daki yıl sonu sergisini de gezen Sancar, göçmen Sumru kuşlarının konakladığı ve belediyenin koruması altındaki Sumru Adası hakkında da Başkan Akgün'den bilgi aldı.

Bir tarihin Büyükçekmece de titizlikle korunup yaşatılmasını takdir eden Sancar, Başkan Hasan Akgün'e teşekkür etti. Tarihin en büyük mimarlarından olan Mimar Sinan'ın, Kültür Park'ta bulunan önemli diğer tarihi eserlerini de gezen Sancar, günün sonunda Başkan Akgün'ün düzenlemiş olduğu yemek programında ailesiyle bir araya geldi.

(FOTOĞRAF)

(DHA - DHA)
SONRAKİ HABER