için kaldı

Perinçek’ten silah bırakma yorumu: "Cumhuriyete silah çekildi"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki bir heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam'da görüşmek üzere Suriye'ye gitti.

F5HABER F5HABER
Perinçek’ten silah bırakma yorumu: "Cumhuriyete silah çekildi"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki bir heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam'da görüşmek üzere Suriye'ye gitti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki bir heyet, Suriye Devleti'nin davetlisi olarak İstanbul'dan Şam'a hareket etti. Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile akşam saatlerinde İstanbul'dan Beyrut'a giden ve buradan da yine uçak ile Şam'a geçecek olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet, Suriye'de Beşar Esad ve diğer devlet yetkilileri ile temaslarda bulunacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindekiler uçağa binmeden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde bir basın açıklaması yaptı. Perinçek, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın daveti üzerine Şam'ı ziyaret ediyoruz. Heyetimiz Suriye ile barış ve kardeşlik isteyen bütün milletimizin özlemlerinden kuvvet ve yetki almaktadır" dedi. 3 Mart'ta Türkiye'ye dönüş yapacak olan heyette yer alacağı açıklanan Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un, annesi Rezan Batumlu'nun hayati tehlikeyle hastaneye yatırılması nedeniyle son anda heyetten çıkarıldığı belirtildi.

"AMAÇ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ ONARMAK"

Ziyaretin amaçları hakkında açıklama Perinçek gündemdeki konuların iki ülke arasındakileri ilişkileri onarmak, güvenlik, ekonomi, terör ve ileriye dönük planlamaların olduğunu söyledi. "Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür" diyen Perinçek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'nin bağımsızlık ve egemenliği bizim Türkiye'nin bağımsızlık ve egemenliğidir. Suriye'de, İran'da, Irak'ta barış, komşularla barış bizde yurtta barış anlamına geliyor. Arkada kalan 30 yılın deneyimleri bunu ispatlamıştır. Biz Suriye'nin kardeşliğine ve dostluğuna muhtacız. Suriye'nin küresel saldırıya karşı başını dik tutması, kahramanca direnmesi Türkiye'nin toprak bütünlüğünü destekleyen son yılların en önemli olayıdır."

PERİNÇEK SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISINI DEĞERLENDİRDİ

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğu Perinçek, çözüm sürecinde yapılan ortak açıklamayı ve silah bırakma çağrısını da değerlendirdi. Silah bırakmanın söz konusu olmadığına dikkat çeken Perinçek, silahın cumhuriyete çekildiğini savundu.

YAŞAR KEMAL'İ UNUTMADI

Perinçek akşam saatlerinde, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal'in ailesine de başsağlığı diledi. Şam heyetinde yer alanların isimler şu şekilde: "Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Türkmen Parlamentosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yuva, Mardin Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız, Adana Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fırat Karalı, işadamı Ali Rıza Tekin".

(İHA)

SONRAKİ HABER