için kaldı

Otogarda bayram yoğunluğu

Bayram yoğunluğu İstanbul Otogarı'nda da etkisini gösterdi. Otogarda gözle görülür yoğunluk yaşanırken, yetkililer vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

F5HABER F5HABER
Otogarda bayram yoğunluğu

Bayram yoğunluğu İstanbul Otogarı'nda da etkisini gösterdi. Otogarda gözle görülür yoğunluk yaşanırken, yetkililer vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Ramazan Bayramı yoğunluğu bugünden itibaren başladı. Yoğunluğun en fazla yaşandığı yerlerden biri olan İstanbul Otogarı da büyük yoğunluk yaşıyor. Vatandaşlar otobüslerini kaçırmamak için çok önceden otogara gelmiş durumda. Bu sırada otobüs firmaları da gelen yoğun talep üzerine çok sayıda ek sefer düzenledi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, hafta başında başlayan yoğunluğunun gün itibariyle üst seviyeye ulaştığını belirtti. Erdoğan, "Bayram yoğunluğu hafta başında başladı, bugün de en yoğun seviyeye ulaştı. Her gün İstanbul Otogarı'ndan bin 500 otobüs çıkarken hafta başı itibariyle 2 bin otobüs sayısına ulaştı. Bugün ise 2 bin 500 sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu da yaklaşık 150 bin kişinin otobüslerle İstanbul'u terk etmesi anlamına geliyor" dedi.

"ŞU AN İSTANBUL OTOGARI BAYRAMA HAZIR DURUMDADIR"

Ek seferlerin de devrede olduğunu belirten Erdoğan, "Ek seferler var. Şu an itibariyle uzun hatlara bilet bulma imkanı gözükmüyor. Yarından itibaren daha kısa mesafelere bilet bulabileceklerini düşünüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'nın denetim ekipleri, trafik ekipleri var, bizim güvenlik elemanlarımız var. Her firma kendi içerisinde güvenliğini almış durumda. Şu an İstanbul Otogarı bayrama hazır durumdadır" diye konuştu.

Yoğunluğun hafta sonuna kadar süreceğine dikkat çeken Erdoğan, "Hafta sonu da bayram yoğunluğu devam edecek. Vatandaşlarımız bilet fiyatlarının yükseldiğini düşünmekte ama her firma kendisi bakanlıktan 4 ayda bir tasdik ettirir ve yüzde 30 indirim uygular. Dolayısıyla ölü sezonda uygulanmış olabilir. Aslında şu an gerçek tarife uygulanıyor" dedi.

Tatil için yola düşen vatandaşlar ise çok zor bilet bulduklarını ifade ederek dönüşte tekrar sorun yaşayabileceklerini düşünüyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER