için kaldı

Meteoroloji’den 4 kritik uyarı birden !

Meteoroloji Akdeniz'de fırtına, yurdun doğu kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

F5HABER F5HABER
Meteoroloji’den 4 kritik uyarı birden !

Meteoroloji Akdeniz'de fırtına, yurdun doğu kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 uyarı birden yaparak vatandaşlardan fırtına ve yağış konusunda dikkatli olmasını istedi.

AKDENİZ'DE FIRTINA!

Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz'in batısında rüzgarın bugün öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Batı Akdeniz açıklarında bu gece saatlerine(23:00) kadar, Doğu Akdeniz'de Çarşamba günü ilk saatlerine(03:00) kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.

Antalya körfezinde Çarşamba günü ilk saatlerden (00:30) itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın sabah(09:00) saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Bugün öğle saatlerinden Çarşamba günü öğle saatlerine kadar , Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli yer yer yer çok kuvvetli (26-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Doğu kesimlerdeki yağışların bugün; Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır,Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

(İHA)

SONRAKİ HABER