“Hiçbir saldırı HDP’nin yürüyüşünü durduramıyor”

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti'deki panik sadece ‘HDP barajı aşacak, bizim AK Parti olarak milletvekili sayımızı düşürecek' paniği değil, ortada ciddi bir ideolojik yarış var. İdeolojik çatışma, ideolojik mücadele var" dedi.

F5HABER F5HABER
“Hiçbir saldırı HDP’nin yürüyüşünü durduramıyor”

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti'deki panik sadece ‘HDP barajı aşacak, bizim AK Parti olarak milletvekili sayımızı düşürecek' paniği değil, ortada ciddi bir ideolojik yarış var. İdeolojik çatışma, ideolojik mücadele var" dedi.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, HDP'nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda düzenlediği ‘Halkların Demokratik Festivali' programına katıldı. ‘En Büyük Başkan Bizim Başkan' tezahüratlarıyla karşılanan Demirtaş, katılımcılara hitap etti. Demirtaş, "Sizler nasıl bir seçimi, nasıl bir tarihi dönem, nasıl kritik bir geçiş aşamasında olduğumuzu yakından bilen, hem izleyen hem müdahil olan, hem geleceğimiz inşa edilirken mücadelenin içinde olan arkadaşlarsınız. Burada toplanan arkadaşlar içerisinden eminim ki her biri bir mücadele geleneğinden direniş geleneğinden geliyor" dedi.

Yapılacak seçimlerin sadece Türkiye'yi değil Ortadoğu'yu da etkileyeceğini ifade eden Demirtaş, "Biz Türkiye'de bir seçim dönemi yaşıyoruz ama farkındayız ve biliyoruz ki sadece Türkiye'yi değil, bütün Ortadoğu'yu, aslında doğrudan etkileyecek bir seçim yaşayacağız. Evet bu seçim bir kırılma yaratacak. 13 yıldır iktidarda olan ve kendi iktidarını tek bir kişi etrafında bir diktatörlüğe dönüştürüp sonsuz bir iktidar hevesiyle devleti ve toplumu ele geçirmeye çalışanlar ya da sizler ve bizler hep birlikte Türkiye'de özgürlüklerin ve demokrasinin gelişmesi için, emekten yana bir düzen inşa için çalışanlar ve çabalayanlar kazanacak. Kırılma olacağı kesin ama kırılmanın hangi tarafa, geriye doğru mu diktatörlüğe doğrumu, özgürlüğü doğrumu, barışa doğrumu işte sizin ve bizim hep birlikte ortaya koyacağımız bu performans karar verecek" diye konuştu.

Mevcut iktidarın milletvekili sayısının düşmesinden endişe ettiğini ileri süren Demirtaş, "Zannedilmesin ki HDP barajı aştığında kurtulan sadece Türkiye'deki ezilenler olacak. İnanın domino etkisiyle Mısır'dan Yemen'e kadar, Filistin'den, Libya'dan, Lübnan'dan Suriye'ye Irak'a kadar her yerde burada ortaya koyacağımız başarı etkili olacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü bu tarihsel dönemde Türkiye gibi baskı altında inleyen bir ülkede özgürlük kazanırsa her yerde artık umut büyüyecek. Buna inanmayanlar HDP'yi tanımayanlardır. AK Parti'deki panik sadece ‘HDP barajı aşacak, bizim AK Parti olarak milletvekili sayımızı düşürecek' paniği değil, orta da ciddi bir ideolojik yarış var. İdeolojik çatışma, ideolojik mücadele var. AK Parti gericiliğine karşı bu çizginin zaferi demek Suriye'de, Irak'ta IŞİD'in yenilgisi demek, burada AK Parti'nin yenilgisi demek" dedi.

HDP binalarına yönelik saldırılar üzerinden hükümete yüklenen Demirtaş, "Ve maalesef ki yanılmadık. Ağrı Diyadin'de neler yapmaya çalıştıklarını gördünüz. Sonrasında Uludere'de, Roboski'de, Gever'de Yüksekova'da ve 114 yerde HDP binalarına ve çalışanlarına saldırı yapılarak genel merkezimiz, Adana, Mersin teşkilatlarımız bombalı, silahlı saldırılarla provoke edilerek, yani her yerde fiziki şiddetle HDP durdurulmaya, seçim süreci provoke edilmeye çalışıldı. Ancak nafile. Bakın hiçbir saldırı şuan da HDP'nin yürüyüşünü durduramıyor. Her yerde Trakya'da, Karadeniz'de, Ege'de, Akdeniz'de Türkiye'nin her bir köşesinde HDP'nin yarattığı umut büyüyor" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER