için kaldı

Emine Erdoğan: Kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini yaygınlaştırmalıyız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın istihdamı ve girişimciliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gereken en önemli şeyin kadın emeğinin sömürülmemesi olduğunu belirterek, "Toplumsal cinsiyet adaletini her alanda tesis etmek durumundayız. Toplumlar ancak adaletle yükselirler. Fırsat eşitliği konusunda duyarlı olmak, kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve beraber...

F5HABER F5HABER
Emine Erdoğan: Kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini yaygınlaştırmalıyız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın istihdamı ve girişimciliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gereken en önemli şeyin kadın emeğinin sömürülmemesi olduğunu belirterek, "Toplumsal cinsiyet adaletini her alanda tesis etmek durumundayız. Toplumlar ancak adaletle yükselirler. Fırsat eşitliği konusunda duyarlı olmak, kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve beraber yükselmeyi hedeflemek gerekmektedir" dedi.

Emine Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde hayata geçirilen 'Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın' projesinin kapanış programına katıldı. İTO'nun Eminönü'ndeki merkezinde gerçekleşen, programda konuşan Emine Erdoğan, kadınların iktisadi hayata katılmasının kalkınmayı hızlandıracağını, dengeli bir ekonomik büyümeye imkan vereceğini söyledi. Kadınların ekonomik hayata entegrasyonunun en somut göstergesi kadın istihdamındaki artış olduğunu belirten Erdoğan, "Bu konuda her ne kadar istediğimiz seviyede değilsek de son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettik. Son 10 yılda erkeklerde istihdam oranı yüzde 21 artarken kadınlarda yüzde 52'lik bir artış sağlanmıştır. Bu, elbette ekonomik ve sosyal açıdan kısmi bir denge getirmiştir" diye konuştu.

"TOPLUMDA KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ BİLİNCİNİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ"

Sadece kadın istihdamının değil kadın girişimciliğinin de desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Emine Erdoğan, "Zira kadınların kendi işlerinin patronu olması iş dünyasına farklı bir duyarlılık getirecektir. Ülkemizde 2003'te 114 bin olan kadın yönetici sayısı 2016'da yüzde 82'lik bir artışla 208 bin rakamına ulaşmıştır. Fakat elbette bu yetmiyor. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların hassasiyetlerini ekonomik hayata taşıyacaktır. Kadınların sorun çözme kapasitesi oldukça gelişmiştir. Girişimciliğin desteklenmesi, istihdam teşviklerinin artması gerekmektedir. Toplumda kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini yaygınlaştırmalıyız. Kadınlarımızın iş ve özel hayatını uzlaştıracak politikaların hayata geçirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

DOĞUM İZNİ SÜRELERİNDE YAPILAN DÜZENLEME

Emine Erdoğan, kadınların özellikle çocuk sahibi olma sürecinde bir takım kolaylaştırıcı politikalara ihtiyaç duyduğuna işaret etti. Bu konuda devletin yakın zamanda önemli düzenlemeler yaptığını anımsatan Erdoğan, "Doğum izni sürelerini yeniden planlandı. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürenin kıdemden sayılması için gerekli adımları atıldı. Bu düzenlemeler kadınlarımızın iş ve özel hayatını dengeleyecek, hayatlarını daha da kolaylaştıracaktır" diye konuştu.

"TEKNOLOJİNİN DİLİNİ ÖĞRENMEK KADINLARIMIZI GELECEĞE TAŞIMA NOKTASINDA KÖPRÜ OLACAKTI"

Emine Erdoğan, proje kapsamında yer alan 'dijital girişimcilik ödülleri'nin de kadın istihdamı açısından teşvik edici olacağını ifade etti. Erdoğan, "Bu süreçte girişimcilik eğitimi alan ve fikri eyleme dönüştüren tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Cesaretleri ve girişimci ruhları sayesinde ülkemize katmadeğer üreteceklerdir. Bunun da ötesinde çağın teknolojik diline hakim olacaklar. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor. Teknolojinin dilini öğrenmek kadınlarımızı geleceğe taşıma noktasında köprü olacaktır" dedi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ

Kadın istihdamı ve girişimciliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gereken en önemli şeyin kadın emeğinin sömürülmemesi olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, "Ücret farklılığı, cam, tavan engeli gibi hususların bertaraf edilmesi hakkaniyetin de gereğidir. Toplumsal cinsiyet adaletini her alanda tesis etmek durumundayız. Toplumlar ancak adaletle yükselirler. Fırsat eşitliği konusunda duyarlı olmak, kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve beraber yükselmeyi hedeflemek gerekmektedir" ifadesini kullandı.

BAŞARI SERTİFİKALARINI EMİNE ERDOĞAN VERDİ

(DHA - CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN7IN ESI EMINE ERDOGAN, "MOBIL COZUMLERIN ADRESI: KADIN" PROJESININ KAPANIS PROGRAMINA KATILDI. FOTO.Ugur CAN/ISTANBUL, (DHA))
SONRAKİ HABER